Möt en fyrfota deltagare

Senast ändrad: 06 november 2023
Extra - en hund i fokus

Våra fyrfota deltagare är ovärderliga för oss, och därför vill vi så klart sätta dom i fokus här på vår hemsida. Vi kommer med jämna mellanrum att presentera en av dom med lite fakta och privata bilder från vardagslivet med familjen.

Här kommer en härlig presentation av Extra, en rottweiler vars bästa kompis är mini-matte, och som gärna väljer köttbullar och korv i godispåsen! Stort tack till matte Emma för informationen och de fina bilderna.

Namn: Björkelunds Extra 

Tilltalsnamn: Extra

Kön: Tik

Ras:Rottweiler

Ålder: 1 år

Min familj: Mini-matte, matte och husse 

Utmärkande personlighetsdrag: Familjekär, lekfull, och extra-allt! :-)

Favoritleksak: Min rosa bitkudde, min röda kong och kampleksaken med expander

Favoritsysselsättning: Leka, träna och gå långpromenad i skogen

Tvåbent bästa kompis: Mini-matte

Fyrbent bästa kompis: Schäfern Dennis

Favoritmat: Färskfoder (och allt mini-matte kastar ner på golvet)

Favoritgodis: Korv och köttbullar

Roligt första minne: Första gången vi skulle bada. Matte och husse trodde att jag, precis som deras tidigare hundar, skulle kasta mig i sjön efter den fina badlbollen. Men icke sa nicke, det slutade med att husse minsann fick traska ut själv i det kalla, djupa vattnet och hämta in den åt mig! Men efter några veckor så hade jag blivit tillräckligt stor för att våga doppa tassarna på egen hand, då blev det genast mycket roligare att följa med till stranden. :-)

Det här vill jag göra när jag blir stor: Specialsök röd kong, rallylydnad och bruks spår

Därför anmälde matte/husse oss till Mitt liv med hund: Matte hade sett andra hundar delta i projektet och tyckte att det lät som en viktig och rolig studie att bidra till, det var även lätt genomfört då alla enkäter kan göras på distans via mobil/dator. 

Detta vill jag också berätta: Mini-matte och jag fastnade för varandra redan i valplådan, och det är mycket tack vare henne som jag fick flytta hem till just denna familj. Vi har växt upp och blivit bästa vänner nu, men matte och husse håller alltid ett vakande öga över oss så att vi inte ska hitta på allt för mycket bus ihop. Och kanske känner ni igen mig och mini-matte? För det var vi som vann Mitt liv med hunds sommarbildstävling när vi grävde i sandlådan i hop! :-)

Bläddra gärna bland de fina bilderna på Extra nedan, där du bland annat hittar vinnarbilden från sommarbildstävlingen! Under bilderna hittar du också länkar till våra tidigare hundar i fokus.

Vill du också presentera din hund på vår hemsida? Välkommen att kontakta oss via e-post mittlivmedhund@slu.se så berättar vi mer!


Kontaktinformation

Mitt liv med hund
E-post: mittlivmedhund@slu.se

SLU, Husdjurens miljö och hälsa, Mitt liv med hund
Box 234, 532 23 Skara
Besöksadress: Gråbrödragatan 19

Facebook Mitt liv med hund

Instagram Mitt liv med hund