Möt en fyrfota deltagare

Senast ändrad: 06 november 2023
Lill 3,5 månader ute på upptäcktsfärd i snön

Våra fyrfota deltagare är ovärderliga för oss, och därför vill vi så klart sätta dom i fokus här på vår hemsida. Vi kommer med jämna mellanrum att presentera några av dom med fakta och privata bilder från vardagslivet med familjen.

Här kommer en härlig presentation av Ripmarkens "Lill", som kanske inte fick den start i livet som man hade tänkt sig. Stort tack till matte Charlotta Lövbrand som ville berätta om denna händelse och vägen tillbaka. Det är också Charlotta som tagit alla fina foton. 

Namn: Ripmarkens "Lill"

Kön: Tik

Ras: Korthårig Vorsteh

Ålder: 9 månader

Min familj: Husse Lasse, matte Lotta och min gammelmoster Ripmarkens Hasta

Utmärkande personlighetsdrag: Min familj säger att jag är en smart, glad skit som ibland är jättejobbig. Men jag gillar när det händer saker och om det blir för långtråkigt letar jag helt enkelt upp nåt kul att pyssla med.

Favoritleksak: Mina stora repknutar är roliga att leka och kampa med. Men det är rätt kul att "läsa" tidningar också.

Favoritsysselsättning: Jag fullkomligt älskar att söka och hämta saker till husse och matte. När vi inte tränar, letar jag upp nåt själv som jag kan ge dem. De blir alltid så glada och ger mig godis. 

Bästa kompis: Min gammelmoster Hasta. Hon säger att jag är jobbig men jag tror att hon gillar mig lite i alla fall. Jag är ganska bra på att hitta på roliga saker.

Favoritmat: Två gånger om dagen får jag mitt torrfoder som fått ligga i vatten en stund. Om det tar för lång tid brukar jag ropa högt och påminna dem "Det är dax att äta nu!".

Favoritgodis: Stora tuggben och levergodis. Förresten, äppleskal gillar jag också. 

Roligt första minne: När jag flyttade från min mamma och syskon, fick jag börja leka ute i snön. Der var nästan -30 grader kallt men jag tyckte det var så spännande att klättra i snöhögarna på vår gård.

Det här vill jag göra när jag blir stor:  Vad jag vill göra när jag blir stor kanske inte helt överensstämmer med vad husse och matte har tänkt sig. Men vi är ute mycket i naturen och jag tror att de har tänkt att vi ska cykla mountainbike, springa och åka skidor tillsammans. Det verkar vara stora planer på att jag ska jaga fågel i skogen och på fjället tillsammans med dem, men det är där jag undrar lite vad de menar med "tillsammans". Sedan har jag fått testa något som kallas viltspår, det tycker jag var spännande. En sak är jag säker på och det är att husse och matte kommer att hitta på många roliga saker med mig.

Därför anmälde matte/husse oss till Mitt liv med hund: Min matte tycker att det är viktigt med forskning och att få chansen att bidra till det under så lång tid lät spännande. Därför anmälde hon oss genast.

Detta vill jag också berätta: När jag var 4,5 månad hände nåt läskigt. Jag råkade springa in i ett bord när jag var ute på gården. Det gjorde superont och en veterinär sa att jag fått en 6cm stor spricka i min bog. Husse och matte var så oroliga för mig. I tre och en halv månad stängde de in mig i min bur jättemycket och jag fick bara gå korta promenader i koppel. Då blev jag både arg och ledsen, och nästan allt blev läskigt. Husse och matte började göra massor med kluriga saker med mig för att jag skulle få tänka på annat. Men allt jag ville var att få springa lös jättefort. När jag blev frisk fick jag börja träffa Malin. Hon har massor med godis och är supersnäll. Där fick jag börja gå i nåt som heter vattentrask och hon visade min matte hur vi skulle träna på en balansplatta. Nu har jag fått stora muskler och kan massor med konster på balansplattan. Hösten har kommit och Malin säger att jag kan få börja springa i skogen nu. Det ska bli såååå spännande!

Vill du också presentera din hund på vår hemsida? Välkommen att kontakta oss via e-post mittlivmedhund@slu.se så berättar vi mer!


Kontaktinformation

Mitt liv med hund
E-post: mittlivmedhund@slu.se

SLU, Husdjurens miljö och hälsa, Mitt liv med hund
Box 234, 532 23 Skara
Besöksadress: Gråbrödragatan 19

Facebook Mitt liv med hund

Instagram Mitt liv med hund