Möt en fyrfota deltagare

Senast ändrad: 06 november 2023
Molly - en hund i fokus

Våra fyrfota deltagare är ovärderliga för oss, och därför vill vi så klart sätta dom i fokus här på vår hemsida. Vi kommer med jämna mellanrum att presentera en av dom med lite fakta och privata bilder från vardagslivet tillsammans med familjen.

Här kommer en fin presentation av Molly, en glad dvärgschnauzer som älskar kokt torsk och att vara till sjöss! Stort tack till matte Christina för informationen och de fina bilderna.

Namn: Molly

Kön: Tik

Ras: Dvärgschnauzer

Ålder: 1 år och 9 månader

Min familj: Christina, Rikard och Ludvig, samt de utflyttade hussarna med sambos som jag är väldigt glad att få vara med.

Utmärkande personlighetsdrag: Lekfull, social och pigg.

Favoritleksak: Bollar

Favoritsysselsättning: Jag är mycket lekfull och leker ofta själv. Helst med ett mjukisdjur i munnen samtidigt som jag kickar runt en bandyboll..... :-)

Bästa kompis: Mellanschnauzern Jason, som är en fin farbror på 11 år och otroligt tålig för mina bus. Och Ludde, som är en Shih tzu på 9 månader, som jag gärna leker med. Han kan ni också se på en av bilderna i bildspelet.  

Favoritmat: Kokt torsk!

Favoritgodis: Knäckebröd – finns inget som slår det!

Roligt första minne: Första gången vid havet när jag fick jaga vågor och springa i vattnet.  

Det här vill jag göra när jag blir stor: Använda nosen och lära mig fler sökaktiviteter. Nosen är mitt skarpaste ”verktyg” säger matte.

Därför anmälde matte/husse oss till Mitt liv med hund: Studien lät väldigt intressant och matte såg ett tillfälle att lära sig mer och även bidra till forskningen.

Detta vill jag också berätta: Jag är en riktig seglarhund. På sommaren älskar jag att vakta i fören eller hänga över relingen och titta på sjölivet, sjöfåglar, paddlare, båtar. Allt som finns i vattnet är av intresse!

Bläddra gärna bland de fina bilderna på Molly nedan. Under bilderna hittar du också länkar till våra tidigare hundar i fokus.

Vill du också presentera din hund på vår hemsida? Välkommen att kontakta oss via e-post mittlivmedhund@slu.se så berättar vi mer!


Kontaktinformation

Mitt liv med hund
E-post: mittlivmedhund@slu.se

SLU, Husdjurens miljö och hälsa, Mitt liv med hund
Box 234, 532 23 Skara
Besöksadress: Gråbrödragatan 19

Facebook Mitt liv med hund

Instagram Mitt liv med hund