Möt en fyrfota deltagare

Senast ändrad: 06 november 2023
Morty

Våra fyrfota deltagare är ovärderliga för oss, och därför vill vi så klart sätta dom i fokus här på vår hemsida. Vi kommer med jämna mellanrum att presentera en av dom med lite fakta och privata bilder från vardagslivet med familjen.

Här kommer en härlig presentation av Morty, en Rottweiler som älskar att bli jagad och sitta på folks fötter! Stort tack till matte Jennie för informationen och de fina bilderna.

Namn: Morty (Ziegerrott'z Grizzly)

Kön: Hane

Ras: Rottweiler

Ålder: 1 år den 10 april 2023

Min familj: Matte Jennie, husse Denny & hans 3 barn

Utmärkande personlighetsdrag: Stort leende och sätter sig alltid på folks fötter! Morty har väldigt svårt att acceptera att alla inte vill vara med honom eller ha honom i knät!

Favoritleksak: "Lammet" som är ett 13 cm litet får som hängt med sen 8 veckors ålder! Schrunchies och strumpor är också en stor favorit...

Favoritsysselsättning: Att bli jagad, helst med en strumpa i munnen!

Bästa kompis: Blandrasen Harley

Favoritmat: Den maten han får men våtfoder är extra gott!

Favoritgodis: Mjukost är extra gott, men ALLT godis går ner!

Roligt första minne: När Morty kom till oss hade vi en kanin som Morty sen tog vissa  beteenden ifrån, till exempel att skutta som en kanin!

Det här vill jag göra när jag blir stor: Träna agility, spår/sök & vardagslydnad.

Därför anmälde matte oss till Mitt liv med hund: Kul att kunna delta i något som kommer följa med under hundens liv!

Detta vill jag också berätta: Morty är uppväxt med både kanin och katt, men dom finns tyvärr inte med oss längre. Han älskar sina människosyskon och gör allt för att få vara med dom. Han är en knähund som sover i sängen och vill leka med alla hundar oavsett hur dom låter eller beter sig mot honom - han är helt enkelt för snäll för sitt eget bästa! Mortys stamtavlenamn är Grizzly för att han såg ut som en liten björn! Morty har även en egen instagram som heter mortywithfriends!

Bläddra gärna bland de fina bilderna på Morty nedan. Under bilderna hittar du också länkar till alla våra tidigare hundar i fokus.

Vill du också presentera din hund på vår hemsida? Välkommen att kontakta oss via e-post mittlivmedhund@slu.se så berättar vi mer!


Kontaktinformation

Mitt liv med hund
E-post: mittlivmedhund@slu.se

SLU, Husdjurens miljö och hälsa, Mitt liv med hund
Box 234, 532 23 Skara
Besöksadress: Gråbrödragatan 19

Facebook Mitt liv med hund

Instagram Mitt liv med hund