Möt en fyrfota deltagare

Senast ändrad: 06 november 2023
Sandy - en hund i fokus

Våra fyrfota deltagare är ovärderliga för oss, och därför vill vi så klart sätta dom i fokus här på vår hemsida. Vi kommer med jämna mellanrum att presentera en av dom med lite fakta och privata bilder från vardagslivet tillsammans med familjen.

Här kommer en härlig presentation av Sandy, en bichon havanais som är en utbildad skol- och terapihund. Hon äter mycket hellre människomormors husmanskost i smyg, än tråkigt torrfoder! Vi är säkra på att Sandy är till stor hjälp på sitt arbete! Stort tack till matte Jeanette för informationen och de fina bilderna.

Namn: Sandy

Kön: Tik

Ras: Bichon Havanais

Ålder: 1,5 år

Min familj: Matte, husse och tre äldre människosystrar som är 11, 14 och 17 år gamla.

Utmärkande personlighetsdrag: Jag tycker väldigt mycket om små barn.

Favoritleksak: Mina små mjukismöss från IKEA.

Favoritsysselsättning: Skogspromenader och lek i skogen med min kompis Lexie.

Bästa kompis: Lexie, som är en 2 år gammal dvärgpinscher och Ester, som är en bichon havanaisvalp (men hon är också irriterande ibland).

Favoritmat: Min människomormors husmanskost (men säg inte det till matte, det är mormors och min hemlighet). Till vardags får jag torrfoder med insektsprotein och det äter jag fast jag är lite kräsen.

Favoritgodis: Torkad lever och lunga.

Roligt första minne: När jag träffade min pappa, han var så stor och fin men nu är vi lika stora han och jag. 

Det här vill jag göra när jag blir stor: Helst skulle jag vilja vara jägmästare och jaga harar och ekorrar men matte säger att jag inte får det så mitt svar får bli att jag vill hjälpa sjuka barn.

Därför anmälde matte/husse oss till Mitt liv med hund: Matte och jag har gått utbildning till skol- och terapihund vid Hundens Hus Sundsvall och alla hundar som arbetar inom hälso- och sjukvård förtjänar mer uppmärksamhet. Vi kan göra så stor skillnad och vi hoppas att vi i framtiden får fler kollegor.

Detta vill jag också berätta: Matte arbetar som kurator på Växjö Ungdomsmottagning och just nu har jag en provanställning och hjälper henne på jobbet. Vi träffar ungdomar som mår dåligt och jag är med på samtalen. Matte planerar att fråga ungdomarna vad de tycker om att jag är med och sedan får vi se om jag får jobba kvar!

Bläddra gärna bland de fina bilderna på Sandy nedan. Under bilderna hittar du också länkar till våra tidigare hundar i fokus.

Vill du också presentera din hund på vår hemsida? Välkommen att kontakta oss via e-post mittlivmedhund@slu.se så berättar vi mer!


Kontaktinformation

Mitt liv med hund
E-post: mittlivmedhund@slu.se

SLU, Husdjurens miljö och hälsa, Mitt liv med hund
Box 234, 532 23 Skara
Besöksadress: Gråbrödragatan 19

Facebook Mitt liv med hund

Instagram Mitt liv med hund