Möt en fyrfota deltagare

Senast ändrad: 06 november 2023
Shazam - en hund i fokus

Våra fyrfota deltagare är ovärderliga för oss, och därför vill vi så klart sätta dom i fokus här på vår hemsida. Vi kommer med jämna mellanrum att presentera en av dom med lite fakta och privata bilder från vardagslivet med familjen.

Här kommer en härlig presentation av Shazam som gillar papperspåsar och att bita i kompisarnas hängöron! Kanske är han också en blivande superhjälte.... Stort tack till matte Charlotte för information och de fina bilderna.

Namn: Wictorems Shazam, jag kallas oftast Shazam fast ibland hör jag matte säga ”Shaz”

Kön: Hane

Ras: Belgisk vallhund / Malinois

Ålder: 5 månader

Min familj: Tre fyrbeningar; en Schäfer, en Wachtel och en Strävhårig Vorsteh. Och tvåbeningarna husse & matte förstås!

Utmärkande personlighetsdrag: Jag är nyfiken på allt, gillar att hålla koll på vad om händer omkring mig, bär gärna på saker. Ja, också gillar jag att pussas och bita på mina fyrbeniga familjemedlemmar (jakthundarnas hängöron är ju jättekul)

Favoritleksak: Papperskassar. Jättekul att slita sönder! Eftersom vi är så stor familj så får vi inte ha leksaker inomhus, men då har jag kommit på att papperskassar är det tydligen ingen annan som tycker är en leksak, så de får jag ha för mig själv. Smart va’!

Favoritsysselsättning: Förutom att göra kul saker ihop med matte och att äta mat så är jag en fena på att spåra upp bajs från vilda djur.

Bästa kompis: Alltså, jag har ju två! Schäfern Vakta och Vorstehn Loke. De är bäst på olika vis!

Favoritmat: Allt. Verkligen allt. Fast om jag måste välja säger jag färskfoder från VOM.

Favoritgodis: Allt. Verkligen allt. Fast om jag måste välja säger jag bajs från vilda djur…..

Det här vill jag göra när jag blir stor: Jag vill bli superhjälte i IGP (personspår, lydnad, skydd), har börjat testa lite redan och det verkar superkul! Vill nog köra lite drag också, mina storasyskon gör det så det vill jag också.

Därför anmälde matte/husse oss till Mitt liv med hund: Matte är en sån där som gillar beteenden och relationer och tycker det är viktigt att det forskas på samspelet mellan människa och hund. Detta eftersom hon tror så mycket på den positiva effekt det har på hur vi mår, både vi hundar och människorna.

Detta vill jag också berätta: Alla mina kullsyskon är döpta efter superhjältar, de heter bland annat Hulken, Stålmannen, Clark Kent, She-Ra och Molly Hayes. Så om ni någon dag blir räddad av en superhjälte kanske det är någon av oss!

Vill du också presentera din hund på vår hemsida? Välkommen att kontakta oss via e-post mittlivmedhund@slu.se så berättar vi mer!


Kontaktinformation

Mitt liv med hund
E-post: mittlivmedhund@slu.se

SLU, Husdjurens miljö och hälsa, Mitt liv med hund
Box 234, 532 23 Skara
Besöksadress: Gråbrödragatan 19

Facebook Mitt liv med hund

Instagram Mitt liv med hund