Möt en fyrfota deltagare

Senast ändrad: 06 november 2023
Tengil

Våra fyrfota deltagare är ovärderliga för oss, och därför vill vi så klart sätta dom i fokus här på vår hemsida. Vi kommer med jämna mellanrum att presentera en av dom med lite fakta och privata bilder från vardagslivet med familjen.

Här kommer en presentation av vackra Tengil, en cool korthårig Collie som älskar vaniljpannacotta och att använda nosen till bland annat spår, sök och att lukta på traktorer! Stort tack till matte Linda för informationen och de fina bilderna.

Namn: Tengil (Active Star’s Fawaris)

Kön: Hane

Ras: Collie, korthårig

Ålder: 2 år

Min familj: Mina människor Linda & Billy, och min lilla storebror Marvin (italiensk vinthund)

Utmärkande personlighetsdrag: Jag är en cool collie med stark vilja, som inte skäms för att uttrycka mina åsikter – och åsikter har jag om det mesta! – men i grunden är jag världens snällaste mjukis som gärna vill vara till lags. Jag är också glad, påhittig och nyfiken. Och smart!

Favoritleksak: Greta Gris, ett stort gosedjur. Henne brukar jag kasta runt och busa med när matte eller husse kommer hem. Hon är även en bra huvudkudde!

Favoritsysselsättning: Att få använda min långa collienos i spåret, då är jag i mitt esse! Jag älskar också att få små uppgifter i hemmet, till exempel att leverera föremål mellan husse och matte.

Bästa kompis: En corgidam på 10 år som ofta bor hos oss. Hon är min förebild, och fastän hon sällan nappar på mina lekinviter så vet jag att hon är förtjust i mig och min ungdomliga charm! Vi är väldigt lika till sättet och trivs riktigt bra i varandras sällskap.

Favoritmat: All mat är god, jag är inte kräsen! Viktigast för mig är hur maten serveras – jag gillar att få jobba fram maten på olika sätt.

Favoritgodis: Köttbullar, korv och mjukost på tub. Det godaste jag någonsin har smakat är däremot vaniljpannacotta, det var rena himmelriket!

Roligt första minne: Första gången jag som valp fick prova personspår! Jag fattade galoppen direkt, och nosen gick längs marken som på en räls. Mäktig känsla att få använda min medfödda begåvning!

Det här vill jag göra när jag blir stor: Jag vill förstås jobba med nosen på olika sätt – spår, nosework och specialsök är sånt som jag vill syssla med.  

Därför anmälde matte/husse oss till Mitt liv med hund: Vad kan vara roligare för mina människor än att få svara på frågor om mig?! Den främsta anledningen är att vårt deltagande kanske kan bidra till nya insikter om världens vackraste vänskap – den mellan hunden och människan.

Detta vill jag också berätta: Jag tycker att stora maskiner och fordon är häftiga! När flygplan eller helikoptrar passerar på himlen vill jag stanna och titta på dem, och när stora lastbilar eller traktorer kör förbi vill jag helst nå fram och nosa på dem.

Bläddra gärna bland de fina bilderna på Tengil nedan. Under bilderna hittar du också länkar till alla våra tidigare hundar i fokus.

Vill du också presentera din hund på vår hemsida? Välkommen att kontakta oss via e-post mittlivmedhund@slu.se så berättar vi mer!


Kontaktinformation

Mitt liv med hund
E-post: mittlivmedhund@slu.se

SLU, Husdjurens miljö och hälsa, Mitt liv med hund
Box 234, 532 23 Skara
Besöksadress: Gråbrödragatan 19

Facebook Mitt liv med hund

Instagram Mitt liv med hund