Möt en fyrfota deltagare

Senast ändrad: 06 november 2023
Till - en hund i fokus

Våra fyrfota deltagare är ovärderliga för oss, och därför vill vi så klart sätta dom i fokus här på vår hemsida. Vi kommer med jämna mellanrum att presentera en av dom med lite fakta och privata bilder från vardagslivet tillsammans med familjen.

Här kommer en härlig presentation av Till, en snabb Border collie med målet att bli mattes bästa vallhund genom tiderna! Stort tack till matte Birgitta för informationen och de fina bilderna.

Namn: Timetolearn Till

Kön: Tik

Ras: Border collie

Ålder: 1 år och 10 månader

Min familj: Birgitta och Mats plus 4 hundkompisar 

Utmärkande personlighetsdrag: Bra djurkänsla och snabb 

Favoritleksak: Airedaleterrieflickan Andromeda 7 månader - inte alla som har en levande leksak att busa ute och inne med! :-)

Favoritsysselsättning: Får- och getvallning

Bästa kompis: Den egna hundflocken 

Favoritmat: Kött 

Roligt första minne: Att träffa får för första gången

Det här vill jag göra när jag blir stor: Bli matte Birgittas bästa vallhund genom tiderna!

Därför anmälde matte/husse oss till Mitt liv med hund: Det är spännande med en så omfattande studie i antal deltagare och under så lång tid.

Detta vill jag också berätta: Jag är en lycklig hund som gör det jag är avlad för att göra. Min matte är rädd för att avelskravet på vallhundsprov ska tas bort. Då skulle det bli ännu svårare att hitta en riktigt bra arbetskamrat.

Bläddra gärna bland de fina bilderna på Till nedan. Under bilderna hittar du också länkar till våra tidigare hundar i fokus.

Vill du också presentera din hund på vår hemsida? Välkommen att kontakta oss via e-post mittlivmedhund@slu.se så berättar vi mer!


Kontaktinformation

Mitt liv med hund
E-post: mittlivmedhund@slu.se

SLU, Husdjurens miljö och hälsa, Mitt liv med hund
Box 234, 532 23 Skara
Besöksadress: Gråbrödragatan 19

Facebook Mitt liv med hund

Instagram Mitt liv med hund