Livsmedelsvetenskap
Här ingår produktkvalitet, vegetabilier, mjölk, kött, fisk.
Livsmedelsprogrammet
Uppsala Det här är Uppsala – Sveriges fjärde största stad, en utpräglad studentstad och här hittar du SLU:s största campus. Uppsala har otroligt mycket att erbjuda dig som student. Med två

Måttliga mängder svampprotein kan hjälpa inbitna köttätare att minska sitt klimatavtryck
Om tjugo procent av allt nötkött vi stoppar i oss ersätts med alternativa proteinkällor skulle köttätandets miljöpåverkan minska rejält. Det visar forskare från Potsdam Institute for Climate Impact
Food and Landscape
Alnarp Campuset med Malmö, Lund och Köpenhamn runt hörnet. På campus Alnarp finns mycket att upptäcka för dig som student. Förutom allt som händer på campus har du även tillgång till utbudet i de

En djupdykning i mjölken
Den 1 juni uppmärksammas mjölkens dag, eller World Milk Day världen över, inrättad av FN:s livsmedels- och jordbruksorganisation, FAO (Food and Agriculture Organization). Vi svenskar har ett särskilt
Disp Hanna Astner
Exploring entrepreneurial processes in new markets : towards sustainable food systems charlotta.eriksson@slu.se Hanna Astner försvarar sin avhandling "Exploring entrepreneurial processes in new
Urbana skogar i det globala syd: Mumbais Aarey-skogar
Urbana skogar i det globala syd: Mumbais Aarey-skogar teresia.borgman@slu.se Tätortsnära skogar i Indien står i fokus för det här webbinariet om Mumbais Aarey-skogar. Webbinariet är en del i en
Intervjuer
Läs intervjuer med våra industridoktorander inom livsmedelsområdet (LivsID)! Doktoranderna är anställda hos det företag där projektet har sin hemvist och ägnar sig åt tillämpad forskning inom
Industridoktorander inom livsmedelsområdet (LivsID)
LivsID är ett industri-doktorandprogram, som ägnar sig åt forskning och utbildning inom livsmedelsrelaterade ämnen. Programmet involverar nio företag och sju avdelningar vid SLU.

BVF - Återvunnet material i livsmedelsförpackningar och risken för kontamination av toxiska ämnen
Tiotusentals kemiska ämnen har spridits i miljön. Vissa av dessa kan utgöra ett hot mot människors hälsa ifall vi exponeras för dem, exempelvis via livsmedel. Syftet med detta forskningsprojekt är

Sofia Boqvist, livsmedelssäkerhet
Sofia Boqvist är expert på livsmedelssäkerhet och riskanalys. Jag vill bidra till kunskapsuppbyggnad om hur tillgång till säkra livsmedel kan säkerställas för en växande befolkning.

BVF - In vitro-metoder för att upptäcka kemiska föroreningar i livsmedel och livsmedelsförpackningar
Tiotusentals kemiska ämnen har spridits i miljön. Vissa av dessa kan utgöra ett hot mot människors hälsa ifall vi exponeras för dem, exempelvis via livsmedel. Syftet med detta forskningsprojekt är

Industridoktorander, LivsID
Från och med hösten 2018 har SLU på regeringens uppdrag upprättat ett program för tio industridoktorander inom livsmedelsområdet (LivsID). Satsningen görs inom ramen för den nationella