Sveriges lantbruksuniversitet

Livsmedelsvetenskap

Här ingår produktkvalitet, vegetabilier, mjölk, kött, fisk.


Det finns 290 sidor som är taggade med Livsmedelsvetenskap:

Innovation & Produktutveckling

En kurs om innovation och produktutveckling, framtagen speciellt för små och medelstora företag. Ökade kunskaper om innovationsprocesser ger dig och ditt företag konkurrensfördelar. Målgrupp Kursen

RSS flöde äldre artiklar

RSS flöde äldre artiklar

Äldre artiklar energi och teknik omvärldsbevakning eva-lena.selfene@slu.se

Lantbrukets teknik och system

Lantbrukets teknik och system

Lantbrukets teknik och system handlar om vad som krävs för att driva ett hållbart lantbruk, en grundförutsättning för ett hållbart samhälle. Vi forskar om lösningar på lantbrukets utmaningar både på

Forskning

Vid Institutionen för energi och teknik bedrivs forskning främst kring hur jord- och skogsbruket kan medverka till ett hållbart samhälle. Forskarna undersöker hur lantbruket kan producera mat och

Industridoktorander, LivsID

Från och med hösten 2018 har SLU på regeringens uppdrag upprättat ett program för tio industridoktorander inom livsmedelsområdet (LivsID). Satsningen görs inom ramen för den nationella

Food and Landscape

Food and Landscape

Alnarp Campuset med Malmö, Lund och Köpenhamn runt hörnet. På campus Alnarp finns mycket att upptäcka för dig som student. Förutom allt som händer på campus har du även tillgång till utbudet i de

Livsmedelsprogrammet

Livsmedelsprogrammet

Uppsala Det här är Uppsala – Sveriges fjärde största stad, en utpräglad studentstad och här hittar du SLU:s största campus. Uppsala har otroligt mycket att erbjuda dig som student. Med två

Forskare vid institutionen med i skapandet av nya centra för livsmedelsforskning

Forskare vid institutionen med i skapandet av nya centra för livsmedelsforskning

När FORMAS väljer att finansiera fyra nya centrumbildningar för "hållbarhet och konkurrenskraft i livsmedelssystemet" är institutionens forskare med i skapandet av två av dessa. Professor Jana

Forskare vid institutionen med i skapandet av nya centra för livsmedelsforskning

Forskare vid institutionen med i skapandet av nya centra för livsmedelsforskning

När FORMAS väljer att finansiera fyra nya centrumbildningar för "hållbarhet och konkurrenskraft i livsmedelssystemet" är institutionens forskare med i skapandet av två av dessa. Professor Jana

Nya användningsområden för potatis genom utvärdering med gensax

Möjligheten att ersätta sojaprotein i livsmedel med högvärdigt protein från stärkelsepotatis undersöks i ett nystartat projekt inom SLU Grogrund. Ett problem är att ohälsosamma ämnen såsom solanin

Nya användningsområden för potatis genom utvärdering med gensax

Möjligheten att ersätta sojaprotein i livsmedel med högvärdigt protein från stärkelsepotatis undersöks i ett nystartat projekt inom SLU Grogrund. Ett problem är att ohälsosamma ämnen såsom solanin

Loading…