Livsmedelsvetenskap
Här ingår produktkvalitet, vegetabilier, mjölk, kött, fisk.
![](/globalassets/ew/org/andra-enh/vh/lovsta/bilder/njv-svensk-rod-boskap-2000-1697.jpg?height=200&width=354)
Röbäcksdalens forskningsladugård
På Röbäcksdalen 2 km från Umeå centrum finns ett urbant, nationellt forskningscentrum för forskning om idisslare. Försöksladugården erbjuder goda stallmiljöer för forskning avseende värdering och
![](/globalassets/ew/org/andra-enh/vh/forskningsnytt/forskningsnytt-vh/2016/nr-5-2016/agnetaoskarsson2.jpg?height=200&width=354)
Transportproteiners betydelse för mjölkens kvalitet
Transportproteiner är viktiga för utsöndring av vitaminer, fettsyror och andra nödvändiga ämnen till mjölken då den bildas i juvret, men fungerar även som transportörer av icke önskvärda kemiska
![](/globalassets/nyhet-kalend/2021/stenberg-270px-webb.jpg?height=200&width=354)
Köttkvalitet hos bagglamm
För att undersöka ätkvaliteten hos svenskt lammkött genomfördes under 2016 ett produktionsförsök med bagglamm på SLU Götala nöt-och lammköttsforskning utanför Skara. I studien utvärderade vi
![](/globalassets/ew/org/inst/mom/news/2024/vincent-erhart-dg0axdhy1l8-unsplash.jpg?height=200&width=354)
Diversifierat jordbruk – från jord till bord
Ett diversifierat jordbruk avser hela kedjan i livsmedelssystemet - allt från jordens mikroorganismer till konsumenters preferenser. Den 29 maj organiserade Nadia Maaroufi, docent vid SLU, en
Disp Niina Sundin
Sustainability of food waste prevention through food consumption Charlotta.Eriksson@slu.se Niina Sundin försvarar sin avhandling "Sustainability of food waste prevention through food consumption"
Träff för djurskyddsansvariga på slakterier
Träff för djurskyddsansvariga på slakterier elin.spangenberg@slu.se Den 24 september 2024 arrangerar Nationellt centrum för djurvälfärd, SCAW, tillsammans med KRAV den årliga träffen för
Food and Landscape
Alnarp Campuset med Malmö, Lund och Köpenhamn runt hörnet. På campus Alnarp finns mycket att upptäcka för dig som student. Förutom allt som händer på campus har du även tillgång till utbudet i de
Livsmedelsprogrammet
Uppsala • Livsmedelsprogrammet ger en god förståelse för kemiska interaktioner, livsmedelssammansättning och hur livsmedel förädlas från minsta molekyl till färdig produkt. • Programmet inkluderar
Disp Shishanthi Jayarathna
Novel starch types Molecular diversity for future applications charlotta.eriksson@slu.se Shishanthi Jayarathna försvarar sin avhandling "Novel starch types Molecular diversity for future
![](/globalassets/ew/org/centrb/fu-food/nyheter/2023/slu_211108_1682_jsg.jpg?height=200&width=354)
Akvakulturens möjligheter och utmaningar
Säg ”jordbruk” och alla får en bild av vad du pratar om. Men säg ”vattenbruk” eller ”akvakultur”, och associationerna blir nog inte lika tydliga. Akvakultur har stor potential att växa, eftersom vår
Forskare att fråga
Här listas några ämneskunniga personer inom SLU:s expertområden. Kontakta dem gärna om du har frågor gällande deras områden. Samverkanslektorer att fråga Samverkanslektorernas uppgift är att samverka
![](/globalassets/nyhet-kalend/2022/fo-ju-sun2-546px-webb.jpg?height=200&width=354)
Mjölkningsrutinerna påverkar tankmjölkens mikroflora
Mjölkens innehåll av mikroorganismer, den s.k. mikrofloran eller mikrobiotan, är en viktig faktor vid produktionen av ost av god kvalitet. För lagrade ostar är tankmjölkens innehåll av vissa