Hoppa till huvudinnehåll

Livsmedelsvetenskap

Här ingår produktkvalitet, vegetabilier, mjölk, kött, fisk.


Det finns 107 sidor som är taggade med Livsmedelsvetenskap:

Meat Standard Sweden (MSS)

Det befintliga europeiska klassificeringssystemet för slaktkroppar (EUROP) som används i Sverige idag för klassificering av nötkreatur saknar mätetal som fokuserar på köttets ätkvalitet. Svenska

Matkultur

På den här sidan har vi dukat ett smörgåsbord av god kunskap inför julen. I år bjuder vi på en adventskalender i fyra avsnitt med filmer om julmat och hållbarhet. God jul från SLU Future Food!

Industridoktorander inom livsmedelsområdet (LivsID)

LivsID är ett industri-doktorandprogram, som ägnar sig åt forskning och utbildning inom livsmedelsrelaterade ämnen. Programmet involverar nio företag och sju avdelningar vid SLU.

Food and Landscape

Alnarp Campuset med Malmö, Lund och Köpenhamn runt hörnet. På campus Alnarp finns mycket att upptäcka för dig som student. Förutom allt som händer på campus har du även tillgång till utbudet i de

Röbäcksdalens forskningsladugård

På Röbäcksdalen 2 km från Umeå centrum finns ett urbant, nationellt forskningscentrum för forskning om idisslare. Försöksladugården erbjuder goda stallmiljöer för forskning avseende värdering och

Bakteriesammansättning i tarmen avgör hur fullkorn bryts ner

Effekterna av fullkornsrågbröd på tarmmikrobiotan studerades i laboratoriestudie och i en koststudie där försökspersonerna fick äta en stor mängd fullkornsrågbröd eller ett kontrollbröd dagligen

Du vet aldrig vilka konsekvenser ett samtal kan få

”Människor är fantastiska! Om man sätter dem i ett rum och låter dem vara sig själva, inte bara den intellektuella delen, utan hela sig själva, då får vi höra underbara berättelser. Du vet aldrig

Disp Laura Pirkola

Whole grain and the gut-brain axis The role of microbiota composition, dietary fiber, and metabolites charlotta.eriksson@slu.se Laura Pirkola försvarar sin avhandling "Whole grain and the

Att förutsäga brödkvalitet med analys istället för provbakning sparar pengar

Är provbakning ett nödvändigt steg i kvalitetskontrollen inom brödindustrin, eller skulle resultaten kunna förutses genom att använda andra analysmetoder? Louise Selga har i sin nya doktorsavhandling

Livsmedelsprogrammet

Uppsala Det här är Uppsala – Sveriges fjärde största stad, en utpräglad studentstad och här hittar du SLU:s största campus. Uppsala har otroligt mycket att erbjuda dig som student. Med två

Ny docent forskar på framtidens grödor

Cecilia Hammenhag är en av höstens fem nya docenter vid LTV-fakulteten på SLU. Hennes forskning fokuserar på hur vi kan förbereda våra grödor för klimatförändringar och omställning av

Positiva framtidsbilder för en innovativ mjölkproduktion

Positiva framtidsbilder för Sveriges mjölkproduktion är oerhört viktigt. Mjölkproduktionen och Sveriges många innovativa lantbrukare är en viktig del i en hållbar framtid. Vi måste våga tänka nytt!

Loading…