Sveriges lantbruksuniversitet

Livsmedelsvetenskap

Här ingår produktkvalitet, vegetabilier, mjölk, kött, fisk.


Det finns 334 sidor som är taggade med Livsmedelsvetenskap:
RSS flöde äldre artiklar

RSS flöde äldre artiklar

Äldre artiklar energi och teknik omvärldsbevakning eva-lena.selfene@slu.se

Produktionssystem Livsmedel

För att samhället ska kunna bli hållbart är det viktigt att kunna producera och konsumera mat utan att orsaka betydande negativ miljöpåverkan. Lantbruket påverkar klimatet främst genom avgång av

Miljoeffekter-fran-vegetarisk-mat

I detta projekt tar vi fram det vetenskapliga underlaget till Svenska Världsnaturfondens (WWF) nya vegoguide som ska lanseras under de kommande åren. Projektet omfattar miljöeffekter från produktion

Lantbrukets teknik och system

Lantbrukets teknik och system

Lantbrukets teknik och system handlar om vad som krävs för att driva ett hållbart lantbruk, en grundförutsättning för ett hållbart samhälle. Vi forskar om lösningar på lantbrukets utmaningar både på

Forskning

Vid Institutionen för energi och teknik bedrivs forskning främst kring hur jord- och skogsbruket kan medverka till ett hållbart samhälle. Forskarna undersöker hur lantbruket kan producera mat och

INSTÄLLD: Mistra Biotech slutkonferens

INSTÄLLD: Mistra Biotech slutkonferens

anna.lehrman@slu.se Sedan starten av Mistra Biotech för åtta år sedan har det inom biotekniken gjorts stora framsteg över hela världen. Samtidigt har det också skett en viktig utveckling vad gäller

Salta sillar i Uppland

Salta sillar i Uppland

Längs med hela Roslagskusten har strömmingsfisket varit viktigt genom historien. Både lokalt för fiskebönderna och för stadsborna i Stockholm, Gävle och Uppsala, som fick sin strömming härifrån.

Livsmedelprogrammet (kandidat)

Den här sidan är till för dig som studerar på Livsmedelsprogrammet. Här hittar du information om programmet, välkomstbrev med uppropsinformation, ditt ramschema, kontaktuppgifter och de dokument som

Hållbarare matvanor med hjälp av konst, design och gastronomi

Vad kan den mer traditionella forskningen lära av designen, konsten och gastronomin för att underlätta ett systemskifte mot hållbarare framtida matproduktion och matvanor? Detta kommer att diskuteras

Äta ute Uppsala

Äta ute Uppsala

Äta ute Uppsala futurefood@slu.se

En djupdykning i mjölken

Den 1 juni uppmärksammas mjölkens dag, eller World Milk Day världen över, inrättad av FN:s livsmedels- och jordbruksorganisation, FAO (Food and Agriculture Organization). Vi svenskar har ett särskilt

Loading…