Sveriges lantbruksuniversitet

Livsmedelsvetenskap

Här ingår produktkvalitet, vegetabilier, mjölk, kött, fisk.


Det finns 186 sidor som är taggade med Livsmedelsvetenskap:
Dioxinrening för bättre fisk

Dioxinrening för bättre fisk

I en intervju på forskning.se berättar Karin Wiberg om de senaste rönen i arbetet med att spåra var dioxinerna i Östersjön kommer ifrån Fet östersjöfisk innehåller så höga halter av dioxin att det

Mat och städer

Mat och städer

gunilla.leffler@slu.se Städernas matförsörjning är en stor och problematisk fråga. Matförsörjningens ekologiska fotavtryck är stort och en möjlighet för att minska det är att öka produktionen av mat

Mat och städer

Mat och städer

gunilla.leffler@slu.se Städernas matförsörjning är en stor och problematisk fråga. Matförsörjningens ekologiska fotavtryck är stort och en möjlighet för att minska det är att öka produktionen av mat

Röbäcksdalens forskningsladugård

På Röbäcksdalen 2 km från Umeå centrum finns ett urbant, nationellt forskningscentrum för forskning om idisslare. Försöksladugården erbjuder goda stallmiljöer för forskning avseende värdering och

Produktionssystem Livsmedel

För att samhället ska kunna bli hållbart är det viktigt att kunna producera och konsumera mat utan att orsaka betydande negativ miljöpåverkan. Lantbruket påverkar klimatet främst genom avgång av

Dioxinrening för bättre fisk

Dioxinrening för bättre fisk

I en intervju på forskning.se berättar Karin Wiberg om de senaste rönen i arbetet med att spåra var dioxinerna i Östersjön kommer ifrån Fet östersjöfisk innehåller så höga halter av dioxin att det

Hållbarare matvanor med hjälp av konst, design och gastronomi

Vad kan den mer traditionella forskningen lära av designen, konsten och gastronomin för att underlätta ett systemskifte mot hållbarare framtida matproduktion och matvanor? Detta kommer att diskuteras

Agronom livsmedel - Matkvalitet - Uppsala

Alla vill vi ha god, nyttig, säker och hållbart producerad mat. Men hur ska den kunna vara allt det här? Och hur kan du själv påverka matens väg från jord till tallrik? Det är just den här typen av

Innovation & Produktutveckling

En kurs om innovation och produktutveckling, framtagen speciellt för små och medelstora företag. Ökade kunskaper om innovationsprocesser ger dig och ditt företag konkurrensfördelar. Målgrupp Kursen

Köttpodden med Anders Karlsson

Det är grilltider. Kanske funderar du över köttet – vad som är bra eller dåligt, gott och hållbart. Vill du veta mer om kött? SLU har koll. Forskaren Pernilla Tidåker berättar i Vetenskapsradion att

Matologi är tillbaka!

För fjärde året i rad är Matologi tillbaka den 25 augusti 2018 KL 10-16 på Norra Bantorget i Stockholm. Matologi är öppet för alla och har fri entré. Matologis syfte är att sprida kunskap som utgår

Matologi är tillbaka!

För fjärde året i rad är Matologi tillbaka den 25 augusti 2018 KL 10-16 på Norra Bantorget i Stockholm. Matologi är öppet för alla och har fri entré. Matologis syfte är att sprida kunskap som utgår