Hoppa till huvudinnehåll

Livsmedelsvetenskap

Här ingår produktkvalitet, vegetabilier, mjölk, kött, fisk.


Det finns 183 sidor som är taggade med Livsmedelsvetenskap:

food printing

Under det senaste året har det forskats på 3D-printning av mat vid Molekylära vetenskaper, SLU. Fanny Knab praktikstudent från Frankrike har varit mycket involverad i projektet. Hon beskriver själv

Grunden lagd för svenska cideräpplen

Franska och engelska sorter av cideräpplen fungerar inte så bra på svenska breddgrader, men nu har de korsats med härdiga svenska äpplesorter. Idag står tusen sådana äpplefröplantor i jorden, och

Frukt- och grönsaksåret 2021

FN har utropat 2021 till det internationella året för frukt och grönsaker (International Year of Fruit and Vegetables #IYFV). Syftet är att lyfta hälsofördelarna med att äta mer frukt och grönsaker

Hennovation

Hennovation var ett projekt som handlade om innovationer (nya, goda lösningar på problem) inom äggproduktionen, med särskilt fokus på fjäderplockning samt hanteringen av hönorna efter värpperiodens

Utrustning för att mäta köttkvalitet

Sedan institutionen fick en professur i köttvetenskap har det funnits ett önskemål om att kunna utföra analyser av egenskaper hos kött i egen regi. Sparbanksstiftelsen Skaraborg har beviljat medel

Marmorerad, mör och miljövänlig

Projektet fokuserar på frågan hur svenskt lantbruk kan tillgodose behovet av svenskt nötkött som har hög och jämn ätkvalitet, litet svinn samtidigt som det produceras på ett bra sätt för både djur

In-situ mätning av köttmarmorering

Marmorering är synligt intramuskulärt fett i form av strimmor i muskeln och kan bilda ett nätliknande mönster. Marmorering påverkar kvalitéegenskaper på köttet som smaklighet, mörhet och saftighet.

Diets for nordic countries

The objective of the project is to develop a set of Nordic diets based on the concept of producing livestock on ‘ecological leftovers’ Period During 2016-2017 Beskrivning The objective of the project

RSS flöde äldre artiklar

Äldre artiklar energi och teknik omvärldsbevakning maria.bywall@slu.se

Automation

Vår vision är att främja forskning, innovation och tillämpning av processautomation och robotik inom lantbruks- och biosystem, med fokus på sensorer, regler- och informationsteknik, för att bidra

Produktionssystem Livsmedel

För att samhället ska kunna bli hållbart är det viktigt att kunna producera och konsumera mat utan att orsaka betydande negativ miljöpåverkan. Lantbruket påverkar klimatet främst genom avgång av

Lantbrukets teknik och system

Lantbrukets teknik och system handlar om vad som krävs för att driva ett hållbart lantbruk, en grundförutsättning för ett hållbart samhälle. Vi forskar om lösningar på lantbrukets utmaningar både på

Loading…