Livsmedelsvetenskap
Här ingår produktkvalitet, vegetabilier, mjölk, kött, fisk.
Institutionen för energi och teknik
Vid institutionen för energi och teknik bedrivs forskning och utbildning med fokus på hur lantbruket kan medverka till ett hållbart samhälle. Vi har stor kompetens inom teknik och system för uthållig
Träff för djurskyddsansvariga på slakterier
Träff för djurskyddsansvariga på slakterier elin.spangenberg@slu.se Den 30 september 2025 arrangerar Nationellt centrum för djurvälfärd, SCAW, tillsammans med KRAV den årliga träffen för
Disp Huu Thuong Pham
Resource availability and system adjustments for enhanced productivity in fruit tree-based agroforestry on sloping land charlotta.eriksson@slu.se Huu Thuong Pham försvarar sin avhandling "Resource
Folk & Forskning
SLU:s forskning har inspirerat till menyn vid konferensen Folk & Forskning 2025 med smaker som väcker både aptit och eftertanke. Här hittar du spännande fakta att tugga vidare på.
Matkultur
Mat är så mycket mer än smak, konsistens och näring. Mat är också i högsta grad kultur, och vad vi äter och hur vi äter är djupt rotat i vår kultur och vilka vi är som grupp och individer.
Hållbar matkonsumtion
Maten och vår matproduktion står för ett stort klimat- och miljöavtryck. Hur ska vi tänka för att minska det avtrycket? Och hur kan politiken och samhället hjälpa individen att göra hållbara val?
Julens matkultur
På den här sidan har vi dukat ett smörgåsbord av god kunskap inför julen. I år bjuder vi på en adventskalender i fyra avsnitt med filmer om julmat och hållbarhet. God jul från SLU Future Food!
Food and Landscape
Alnarp Campuset med Malmö, Lund och Köpenhamn runt hörnet. På campus Alnarp finns mycket att upptäcka för dig som student. Förutom allt som händer på campus har du även tillgång till utbudet i de

Röbäcksdalens forskningsladugård
På Röbäcksdalen 2 km från Umeå centrum finns ett urbant, nationellt forskningscentrum för forskning om idisslare. Försöksladugården erbjuder goda stallmiljöer för forskning avseende värdering och

Släng inte kycklingfilé i onödan
Mycket mat som har passerat bäst före-datum slängs, fastän den är ätbar. Kött som slängs i onödan innebär stor klimatpåverkan. I denna studie utmanade SLU-forskare datummärkningen för färsk
Kurser
Gå kurs när det passar dig Att studera med SLU Meny är ett sätt att få närmare kontakt med universitet och högskola. Våra webbaserade kurser gör det möjligt för dig att utbilda dig i ett tempo som
Forskare att fråga
Här listas några ämneskunniga personer inom SLU:s expertområden. Kontakta dem gärna om du har frågor gällande deras områden. Samverkanslektorer att fråga Samverkanslektorernas uppgift är att samverka