Livsmedelsvetenskap
Här ingår produktkvalitet, vegetabilier, mjölk, kött, fisk.
Food and Landscape
Alnarp Campuset med Malmö, Lund och Köpenhamn runt hörnet. På campus Alnarp finns mycket att upptäcka för dig som student. Förutom allt som händer på campus har du även tillgång till utbudet i de

Släng inte kycklingfilé i onödan
Mycket mat som har passerat bäst före-datum slängs, fastän den är ätbar. Kött som slängs i onödan innebär stor klimatpåverkan. I denna studie utmanade SLU-forskare datummärkningen för färsk
Kurser
Gå kurs när det passar dig Att studera med SLU Meny är ett sätt att få närmare kontakt med universitet och högskola. Våra webbaserade kurser gör det möjligt för dig att utbilda dig i ett tempo som
Forskare att fråga
Här listas några ämneskunniga personer inom SLU:s expertområden. Kontakta dem gärna om du har frågor gällande deras områden. Samverkanslektorer att fråga Samverkanslektorernas uppgift är att samverka
Food and Cities research funding workshop
Food and Cities workshop för forskningsfinansiering urbanfutures@slu.se Horizon Europe är en stor finansiär av forskning i Europa. Snart kommer en utlysning om Creating Urban Co-Creation Spaces for
Beslutsstöd för bättre markhälsa och främjande av klimatsmart förvaltning av jordbruket
Beslutsstöd för bättre markhälsa och främjande av klimatsmart förvaltning av jordbruket markmiljo-webb@slu.se Med ett ökat globalt behov av hållbar förvaltning av jordbruksmark har beslutsfattare
IDA
Interdisciplinary Academy (IDA) är en tvärvetenskaplig satsning vid SLU som syftar till att stärka den tvärvetenskapliga kompetensen vid hela universitetet.

Om IDA
Interdisciplinary Academy är en tvärvetenskaplig satsning vid SLU som startade 2022. Kärnan i IDA är tvärvetenskapliga forskargrupper som under åtta månaders tid får möjlighet att tillsammans och i

Marie Stenseke
Marie Stenseke leder SLU:s tvärvetenskapliga satsning Interdisciplinary Academy (IDA). Hon har mångårig erfarenhet av tvärvetenskap och ett starkt engagemang i att underlätta och stimulera

Mjölkningsrutinerna påverkar tankmjölkens mikroflora
Mjölkens innehåll av mikroorganismer, den s.k. mikrofloran eller mikrobiotan, är en viktig faktor vid produktionen av ost av god kvalitet. För lagrade ostar är tankmjölkens innehåll av vissa

Havre ökar andelen omättade fettsyror i mjölken
Vilka fettsyror som ingår i mjölkfettet kan ha betydelse för mjölkkonsumentens hälsa. Fettsyrasammansättningen påverkas delvis av kornas foderstat, där korn och havre är vanliga ingredienser.

Vildsvinskött – råvara med stor variation?
Vildsvinskött ses som en delikatess av många. Kvaliteten på köttet varierar dock med största sannolikhet mer än på fläskkött, som en följd av att tillgång och typ av föda varierar mellan platser och