Hoppa till huvudinnehåll

Livsmedelsvetenskap

Här ingår produktkvalitet, vegetabilier, mjölk, kött, fisk.


Det finns 101 sidor som är taggade med Livsmedelsvetenskap:

Vetenskaplig ost kartläggs i minsta detalj

Norrmejerier har tillsammans med SLU producerat ”vetenskapliga ostar” av typen Västerbottensost av mjölk från SLU:s försöksgård Röbäcksdalen i Umeå. I studien har grovfoder konserverats med olika

Disp Mathilde Brunel

Metabolites in fish and humans as a response to different food ingredients charlotta.eriksson@slu.se Mathilde Brunel försvarar sin avhandling "Metabolites in fish and humans as a response to

Röbäcksdalens forskningsladugård

På Röbäcksdalen 2 km från Umeå centrum finns ett urbant, nationellt forskningscentrum för forskning om idisslare. Försöksladugården erbjuder goda stallmiljöer för forskning avseende värdering och

Institutionen för energi och teknik

Vid institutionen för energi och teknik bedrivs forskning och utbildning med fokus på hur lantbruket kan medverka till ett hållbart samhälle. Vi har stor kompetens inom teknik och system för uthållig

IDA

Interdisciplinary Academy är en ny tvärvetenskaplig satsning vid SLU.

Livsmedelsprogrammet

Uppsala Det här är Uppsala – Sveriges fjärde största stad, en utpräglad studentstad och här hittar du SLU:s största campus. Uppsala har otroligt mycket att erbjuda dig som student. Med två

Kurser

Att studera med SLU Meny är ett sätt att få närmare kontakt med universitet och högskola. Våra webbaserade kurser gör det möjligt för dig att utbilda dig samtidigt som du finns kvar på jobbet.

Kurser

Gå kurs när det passar dig Att studera med SLU Meny är ett sätt att få närmare kontakt med universitet och högskola. Våra webbaserade kurser gör det möjligt för dig att utbilda dig samtidigt som du

Aureobasidium – en kommande hjälte i jordbruket

Aureobasidium är svarta, jästliknande svampar. Vissa arter ur den här gruppen kan användas i jordbruket för att bekämpa skadegörare och i livsmedelsindustrin där de producerar nyttiga enzymer. En ny

Industridoktorander, LivsID

Från och med hösten 2018 har SLU på regeringens uppdrag upprättat ett program för tio industridoktorander inom livsmedelsområdet (LivsID). Satsningen görs inom ramen för den nationella

Doktorander inom LivsID

Industridoktoranderna på LivdID är anställda hos det företag där projektet har sin hemvist. De ägnar sig åt akademisk forskning inom livsmedelsområdet och utbildning. Genom LivsIDs aktiviteter

Om LivsID

Från och med hösten 2018 har SLU på regeringens uppdrag upprättat ett program för industridoktorander inom livsmedelsområdet (LivsID) inom ramen för den nationella livsmedelsstrategin.

Loading…