Sveriges lantbruksuniversitet

Livsmedelsvetenskap

Här ingår produktkvalitet, vegetabilier, mjölk, kött, fisk.


Det finns 319 sidor som är taggade med Livsmedelsvetenskap:
Automation

Automation

Vår vision är att främja forskning, innovation och tillämpning av processautomation och robotik inom lantbruks- och biosystem, med fokus på sensorer, regler- och informationsteknik, för att bidra

vetekli

Vetekli är en stor biprodukt vid mjölframställning. Det används idag mestadels som djurfoder och bioenergiproduktion, trots att vetekli innehåller stora mängder näringsämnen. I sitt doktorandprojekt

Intervjuer

Intervjuer

Läs intervjuer med våra industridoktorander inom livsmedelsområdet (LivsID)! Doktoranderna är anställda hos det företag där projektet har sin hemvist och ägnar sig åt tillämpad forskning inom

vetekli

Vetekli är en stor biprodukt vid mjölframställning. Det används idag mestadels som djurfoder och bioenergiproduktion, trots att vetekli innehåller stora mängder näringsämnen. I sitt doktorandprojekt

Diets for nordic countries

The objective of the project is to develop a set of Nordic diets based on the concept of producing livestock on ‘ecological leftovers’ Period During 2016-2017 Beskrivning The objective of the project

Svenska äpplen året runt, går det?

Idag är bara en tredjedel av de äpplen som säljs i landet från Sverige. Därför forskar Joakim Sjöstrand hur lagringstiden för äpplena kan ökas. Det kan förhoppningsvis göra så att vi kan äta svenska

Om LivsID

Från och med hösten 2018 har SLU på regeringens uppdrag upprättat ett program för industridoktorander inom livsmedelsområdet (LivsID) inom ramen för den nationella livsmedelsstrategin.

Mums med insekter? Historien visar att attityden till livsmedel kan ändras

I stora delar av världen är det inte konstigt alls att äta insekter, men i Europa har det aldrig varit särskilt utbrett. Tvärtom verkar det som att svenskar inte åt insekter ens om de svalt, enligt

Mums med insekter? Historien visar att attityden till livsmedel kan ändras

I stora delar av världen är det inte konstigt alls att äta insekter, men i Europa har det aldrig varit särskilt utbrett. Tvärtom verkar det som att svenskar inte åt insekter ens om de svalt, enligt

En djupdykning i mjölken

Den 1 juni uppmärksammas mjölkens dag, eller World Milk Day världen över, inrättad av FN:s livsmedels- och jordbruksorganisation, FAO (Food and Agriculture Organization). Vi svenskar har ett särskilt

Doktorander inom LivsID

Industridoktoranderna på LivdID är anställda hos det företag där projektet har sin hemvist. De ägnar sig åt akademisk forskning inom livsmedelsområdet och utbildning. Genom LivsIDs aktiviteter

Loading…