Hoppa till huvudinnehåll

Institutionen för husdjurens utfodring och vård


Det finns 231 sidor som är taggade med Institutionen för husdjurens utfodring och vård:

Ger algextrakt kycklingen en bättre start?

Brunalger innehåller bioaktiva ämnen som utöver sitt näringsinnehåll kan ge ett mervärde till fodret. De kan till exempel stimulera en gynnsam tarmflora och immunförsvar, vilket är viktigt för

Ny rapport från Mistra om vallfoder till gris

Det är möjligt att minska klimatavtrycket från griskött genom att byta ut en del av grisarnas traditionella foder mot vallfoder. Syftet med den här studien var att uppskatta klimateffekten ur ett

Ökat utnyttjande av vall i foder till grisar

Utfodringsstrategier och inverkan av gräs/klöverensilage på produktion, fertilitet, N-förluster, hälsa och beteende Vallfoder kan till viss del ersätta andra proteinkällor till grisar. Vallen har

Klimatlunch om kossor och klimat

Vad är metan? Hur mycket kött kan man äta per vecka? Och vilken betydelse har egentligen kossornas rapar för klimatet? Det och mycket mer diskuterades under en klimatlunch som LRF arrangerade

Forskning för framtidens ekologiska produktion

Forskning för framtidens ekologiska produktion janne.nordlund.othen@slu.se SLU Ekologisk produktion och konsumtion (Epok) och Formas bjuder in till en heldag om ny och framtida ekoforskning. Dagen

Institutionen för husdjurens utfodring och vård

Vi forskar och undervisar om idisslare, gris, fjäderfä, ren, fisk, häst och hund. Fokus är främst på husdjurens utfodring och skötsel med målet att skapa en uthållig och lönsam produktion med god

Ny HUV-rapport

Principerna för pelletering och vilka möjligheter som finns för pelletering på gårdsnivå av spannmål och proteingrödor till idisslare. Nu finns en ny rapport i HUV:s rapportserie, nr 307. Den heter "

Förbättrat utnyttjande av regionalt odlade proteinfoder

Syftet med projektet var att förbättra möjligheterna att på svenska mjölkgårdar i stor skala ersätta importerat, sojabaserat proteinfoder med gårdsprocessat kraftfoder som innehåller hemodlade eller

Mjölkveckan 17–21 oktober

Den 17–21 oktober diskuteras möjligheter och utmaningar för svensk mjölkproduktion på SLU:s Mjölkvecka. Antalet mjölkgårdar minskar i Sverige i snabb takt och det får konsekvenser för

Robusta livsmedelssystem genom utveckling av hållbart foder för akvakultur i Afrika söder om Sahara

SLU är akademisk partner i ett samarbetsprojekt med WorldFish i Afrika söder om Sahara. Projektet kommer att pågå till 2027 och syftar till att ge ökade inkomster och förbättrad livsmedelssäkerhet

Film om SustAinimal lanserades under Formas Livsmedelsforskningsdagar

Hör Sigrid Agenäs, SLU och Peter Annas, Lantmännen berätta om målet med den nya centrumbildningen SustAinimal. Under två halvdagar 15-16 april bjöd forskningsrådet Formas och det nationella

Det krävs kreativitet när kommuner vill handla närproducerat(2)

Tidningen Extrakt skriver om kommunal och regional upphandling av närproducerad mat, och intervjuar bland andra Helena Nordström Källström, som forskar inom SustAinimal. Kommunerna har inte möjlighet

Loading…