Institutionen för molekylära vetenskaper
Digitaliserad kvalitetsbedömning av livsmedel med 3D-röntgen och ultraljud
I ett samarbete mellan SLU och Luleå tekniska universitet har forskare undersökt möjligheten att använda modern digital teknik som CT-röntgen och ultraljud för att bestämma kvaliteten på livsmedel

Bakteriesammansättning i tarmen avgör hur fullkorn bryts ner
Effekterna av fullkornsrågbröd på tarmmikrobiotan studerades i laboratoriestudie och i en koststudie där försökspersonerna fick äta en stor mängd fullkornsrågbröd eller ett kontrollbröd dagligen
Disp Laura Pirkola
Whole grain and the gut-brain axis The role of microbiota composition, dietary fiber, and metabolites charlotta.eriksson@slu.se Laura Pirkola försvarar sin avhandling "Whole grain and the
Disp Sanjana Holla
Autophagy beyond convention: plant specific mechanisms for cellular recycling charlotta.eriksson@slu.se Sanjana Holla försvarar sin avhandling "Autophagy beyond convention: plant specific

Att förutsäga brödkvalitet med analys istället för provbakning sparar pengar
Är provbakning ett nödvändigt steg i kvalitetskontrollen inom brödindustrin, eller skulle resultaten kunna förutses genom att använda andra analysmetoder? Louise Selga har i sin nya doktorsavhandling

Många fördelar med en ökad användning av biogas
Biogas är en viktig pusselbit i ett hållbart livsmedelssystem, för både energi, drivmedel och gödselproduktion. Sverige har stor potential att öka den inhemska produktionen av biogas utan att

Många fördelar med en ökad produktion av biogas
Biogas är en viktig pusselbit i ett hållbart livsmedelssystem, för både energi, drivmedel och gödselproduktion. Sverige har stor potential att öka den inhemska produktionen av biogas utan att
Disp Louise Selga
Wheat flour quality for baking Linking flour components and dough performance to predict loaf volume charlotta.eriksson@slu.se Louise Selga försvarar sin avhandling "Wheat flour quality for baking
Disp Yashaswini Nagavara Nagaraj
Sustainable biochemicals - Extraction of lipids and carotenoids from the oleaginous yeast Rhodotorula toruloides charlotta.eriksson@slu.se Yashaswini Nagavara Nagaraj försvarar sin avhandling "

En upptäcktsfärd mot probiotiska interaktioner
Laktobaciller och bifidobakterier är två typer av bakterier som har djupgående effekter på människors hälsa. I sin doktorsavhandling har Ludwig Ermann Lundberg undersökt hur de interagera med
Disp Ludwig Ermann Lundberg
An exploratory journey into probiotic interactions - Bioactive properties of Limosilactobacillus reuteri and Bifidobacterium longum charlotta.eriksson@slu.se Ludwig Ermann Lundberg försvarar sin

Mjölkningsrutinerna påverkar tankmjölkens mikroflora
Mjölkens innehåll av mikroorganismer, den s.k. mikrofloran eller mikrobiotan, är en viktig faktor vid produktionen av ost av god kvalitet. För lagrade ostar är tankmjölkens innehåll av vissa