Hoppa till huvudinnehåll

Institutionen för molekylära vetenskaper


Det finns 61 sidor som är taggade med Institutionen för molekylära vetenskaper:

Nya jobb

För den som siktar på en framtid inom jordbruksbranschen eller livsmedelssystemet ser utsikterna mycket lovande ut. Behovet av både produkter och kompetens förväntas öka, och under de kommande åren

Nytt högavkastande ris som ger kraftigt minskade metanutsläpp har utvecklats vid SLU

Ris är stapelföda för halva jordens befolkning, men odlingen leder till betydande utsläpp av växthusgasen metan. Nu har forskare från SLU och kollegor i Kina identifierat två kemiska föreningar som

Oönskad mutation hos svenska mjölkgetter

Mjölkproteinet αS1-kasein är viktigt för getmjölkens ostutbyte. Mängden av proteinet regleras av genen CSN1S. Tidigare studier från Norge har visat att det skett en oönskad mutation i genen, som

Upptäckt om hur coronavirus skadas av nanopartiklar banar väg för ny desinfektionsteknik

Ett nytt sätt att oskadliggöra coronavirus har upptäckts av forskare från SLU och Tartu universitet. En viss typ av nanopartiklar visade sig skada virusets yttre hölje, vilket gör det svårare för

Många fördelar med en ökad användning av biogas

Biogas är en viktig pusselbit i ett hållbart livsmedelssystem, för både energi, drivmedel och gödselproduktion. Sverige har stor potential att öka den inhemska produktionen av biogas utan att

IDA inspiration

The Interdiscliplinary Academy - Inspiration och information futurefood@slu.se Välkommen till ett lunchwebinarium om Interdisciplinary Academy (IDA) vid SLU. Programchef Marie Stenseke kommer att

Vetekli

Att baka med vetekli gör brödet mer näringsrikt men det riskerar också att bli kompakt och mindre aptitligt. Men det håller på att förändras tack vare ny forskning från SLU. Som genom att förändra

IDA utlysning webbinarium 1

Utlysningen till Interdisciplinary Academy – frågestund och matchningar futurefood@slu.se Välkommen till ett lunchwebbinarium om utlysningen 2025-2026 till Interdisciplinary Academy (IDA). Detta

Mjölkningsrutinerna påverkar tankmjölkens mikroflora

Mjölkens innehåll av mikroorganismer, den s.k. mikrofloran eller mikrobiotan, är en viktig faktor vid produktionen av ost av god kvalitet. För lagrade ostar är tankmjölkens innehåll av vissa

Forskning

På institutionen för molekylära vetenskaper forskar vi inom kemi, molekylärbiologi, livsmedelsvetenskap och mikrobiologi. Vår forskning sker ofta i samarbete med industriella partners och har

Disp Solja Pietiäinen

Modification of wheat bran arabinoxylan extracts for functional properties in breadmaking charlotta.eriksson@slu.se Solja Pietiäinen försvarar sin avhandling "Modification of wheat bran

Tempeh

I ett labb på SLU så korsas skånska bönor med indonesisk mat. Målet är att skapa god, protein- och näringsrik mat med litet klimatavtryck. Redan nu finns färdig svensk tempeh att provsmaka. - Många

Loading…