Behörighet, anmälan och examen

Senast ändrad: 03 april 2024
Två kvinnliga studenter promenerar i solig parkmiljö. Foto.

Är jag behörig att gå kursen? Hur anmäler jag mig? Får jag en examen?

Vem kan läsa en fristående kurs?

De flesta kurserna på SLU kräver att du har ett visst antal högskolepoäng inom ett visst område, medan några endast har gymnasiala förkunskapskrav. I kursplanen kan du läsa vilka förkunskapskrav som gäller för just den kurs du är intresserad av.

För att veta om du är behörig till den kursen du är intresserad av jämför du dina betyg med de behörighetskrav som kursen kräver.  Mer om behörigheter, med mera, hittar du på sidan Vanliga frågor och svar.

Så här gör du för att anmäla dig till en kurs:

  1. Du anmäler dig hos antagning.se, leta upp din kurs där och följ anvisningarna.
  2. Ett sätt att hitta din kurs är att skriva in kursens anmälningskod i sökrutan hos antagning.se. Anmälningskoden hittar du på respektive kurssida som du når från den här sidan

Examen

Möjligheterna att bygga ihop en kandidatexamen genom att läsa fristående kurser vid SLU är begränsade eftersom de flesta kurser som ges som fristående kurs kräver mer än gymnasiala förkunskaper. Möjligheten att bygga ihop en egen masterexamen av kurser på avancerad nivå är däremot goda.


Kontaktinformation

Studie- och karriärvägledning

Fråga oss om: att läsa kurser eller program, vilken utbildning som passar dig, hur du bygger den för att nå dit du vill, din studiesituation samt få stöd i dina karriärval.

Har du frågor om studier på SLU? Kanske kan du hitta svaren på dem här. FAQ: Vanliga frågor och svar om studier på SLU.

E-post
studievagledning@slu.se

Telefon
018-67 28 00 

Telefontider
måndag 10-12
tisdag 10-12
torsdag 13-15