D. Pröva på guidekurs

Senast ändrad: 26 april 2024

På denna workshop får du smakprov på övningar och andra moment som ingår i Interpret Europes utbildning för att bli Certified Interpretive Guide.

Interpret Europe är en europeisk organisation för samverkan inom interpretation om natur- och kulturarv samt om naturvägledning. Organisationen har tagit fram en utbildning för guider och genom att gå utbildningen får man utmärkelsen Certified Interpretive Guide. Läs mer om utbildningen här. CNV planerar att hålla i en sådan utbildning under 2019.

På denna workshop kommer Per Sonnvik (CNV) och Kristian Bjørnstad(samordnare för Interpret Europe i Norge) ge smakprov på utbildningens innehåll. Som deltagare får du lära dig lite om interpretation för natur- och kulturarv samt om hur utbildningen rekommenderar att man planerar en guidning. Du kommer även tillsammans med andra i en  grupp att få genomföra en kort guidning inför resten av deltagarna.

Vi kommer delvis vara utomhus på workshopen, så ta med skor för utomhusbruk på gräsmatta eller liknande.

Om workshopledarna

Både Kristian och Per är utbildade av Interpret Europe för att kunna utbilda guider så att de blir Certified Interpretive Guides.

Kristian håller regelbundet i utbildningar för Interpret Europe. Han är samordnare för Interpret Europe i Norge. Läs mer om Kristian här.

Per har tidigare haft ett guideföretag och är ledare/guide inom Friluftsfrämjandet och STF. Han är även utbildad som Närnaturguide och Linneguide. Det finns mer att läsa om Per här.


Kontaktinformation

SLU Centrum för naturvägledning (CNV)
Institutionen för stad och land, SLU
cnv@slu.se
slu.se/cnv