Kund som handlar grönsaker
15 jun

Digitalt webbinarium

Så kan matkonsumtionen bli mer hållbar - från kostråd till köttransonering

seminarier, workshops |
Kund som handlar grönsaker

Dagens livsmedelskonsumtion är långt ifrån hållbar. I en rapport som publiceras den 15 juni har nio forskare sammanställt kunskapsläget kring styrmedel på mat- och miljöområdet.

Forskarna har identifierat 17 olika varianter på styrmedel, allt från kostråd till skatter och ransonering. Vilka fungerar bäst? Under webbinariet berättar forskarna hur de skulle kunna införas och om den vetenskapliga evidensen när det gäller hur effektiva de är och om hur väl de kan accepteras. Webbinariet avslutas med rekommendationer om vad Sveriges beslutsfattare skulle kunna göra idag för att styra mot en mer hållbar livsmedelskonsumtion. Det kommer finnas tid att ställa frågor till panelen.

Moderator: Jörgen Larsson, docent, Chalmers tekniska högskola

Medverkande i panelen:

  • Malin Jonell, doktor systemekologi, Beijerinstitutet
  • Sarah Säll, doktor i nationalekonomi, Sveriges lantbruksuniversitet
  • Elin Röös, biträdande universitetslektor, Sveriges lantbruksuniversitet
  • Kajsa Resare Sahlin, forskningsassistent, Sveriges lantbruksuniversitet

Seminariet kommer att livesändas. Här hittar du mer information och länk till seminariet.

Om rapporten: Ny rapport om styrmedel för hållbar matkonsumtion

Direktlänk till rapporten: SLU Future Food Rapport nr 13: Styrmedel för hållbar matkonsumtion – en kunskapsöversikt och vägar framåt

Forskarnas DN Debatt-artikel 2020-06-15

Rapporten är ett samarbetsprojekt mellan Mistra Sustainable Consumption, SLU Future Food, Beijerinstitutet, Chalmers och CeCAR/Göteborgs universitet.

Fakta

Tid: 2020-06-15 10:00 - 11:15
Ort: Digitalt webbinarium
Arrangör: Mistra Sustainable Consumption, SLU Future Food, Beijerinstitutet, Chalmers och CeCAR/Göteborgs universitet
Sista anmälningsdag: 15 juni 2020
Mer information:

Relaterade sidor: