Hoppa till huvudinnehåll

Genomförda evenemang

Här hittar du alla genomförda evenemang som SLU Future Food har ansvarat för eller varit involverade i. Evenemangen listas som kalenderhändelser, och eventuell dokumentation i form av anteckningar, presentationer och filmer hittar du i respektive kalenderhändelse.

Två kvinnor och en man diskuterar under ett seminarium framför publik. Foto.

Vi lyfter olika perspektiv på hållbar matproduktion och konsumtion

SLU Future Food anordnar regelbundet seminarier med inbjudna föreläsare från SLU, andra universitet, myndigheter, företag, intresseorganisationer, branschföreträdare m.fl., ofta i samarbete med andra centrum och enheter vid SLU. Vi vill med seminarierna lyfta olika perspektiv på hållbar matproduktion och konsumtion, eller på bredare hållbarhetsaspekter. Syftet är att stimulera till nya idéer, erbjuda tillfällen att nätverka, öppna vägar för nya samarbeten samt sprida kunskap om SLU och SLU Future Food. 

Genomförda evenemang 2024

Genomförda evenemang 2023

Genomförda evenemang 2022

Genomförda evenemang 2021

Genomförda evenemang 2020

Genomförda evenemang 2019

Genomförda evenemang 2018

Hur kan vi omvandla vetenskap till handling? Anna Richert från WWF (18 okt 2018). Se i efterhand på YouTube.

Tvärvetenskap för ett hållbart livsmedelssystem - What's in it for me? Ett seminarium för SLU-forskare om tvärvetenskap (27 sep 2018). Se i efterhand på YouTubeCross-disciplinary approaches: the ‘must have’ tools to work with complexity - ett referat skrivet av SIANI.

Matologi 2018 - en matfestival i Stockholm. 25 aug 2018.

Käk för kris och krig – livsmedelsberedskap för en ny tid. Seminarium arrangerat av SLU Future Food under Almedalsveckan 2018 (4 juli 2018). Se i efterhand på YouTube.

Fake eller fakta om mat? Vem kan man lita på? Hur kan vi fatta kloka beslut, när vi inte har tid eller kunskap nog att ta reda på vad som är fakta eller fake? Under Almedalsveckan 2018 zoomade SLU Future Food in fake news, matmyter och ifrågasättandet av etablerad kunskap. Med Emma Frans, ungdomspolitiker, Livsmedelsakademien, Livsmedelsverket m fl. (3 juli 2018). Se i efterhand på YouTube.

The Food and the Future. Hur ser framtidens konsumenter och makthavare på mat, måltider och butiker? ICA berättade om sitt framtidsarbete. (22 maj 2018) Se i efterhand på YouTube.

Det nya matlandskapet - går den lokala relationsmaten att skala upp? SLU Future Food i samarbete med Ultuna matkooperativ, Ultimat, bjöd in till ett lunchseminarium med Rebecka Milestad, docent vid institutionen för hållbar utveckling, miljövetenskap och teknik på KTH. (9 maj 2018) Se i efterhand på YouTube.

Svenska mat- och måltidsideal genom historien (och hur de kan - eller inte kan - förutspå våra framtida matvanor). Seminarium med måltidshistorikern Richard Tellström (8 maj 2018). Se i efterhand på YouTube.

Det svenska måltidsundret. Från gastronomiskt u-land till världstopp – hur kunde det ske? Seminarium på SLU med Carl-Jan Granqvist, Karsten Thurfjell och Hans Wallensteen (11 apr 2018). Se i efterhand på YouTube.

Hur man lyckas med en forskningsansökan - för ett hållbart livsmedelssystem (28 mars 2018).

Scifest 2018 (8-10 mars 2018).

Speed dating för ett hållbart livsmedelssystem. SLU-forskare som arbetar för ett ekonomiskt, ekologiskt, socialt hållbart livsmedelssystem bjöds in till speed dating (6 mars 2018).

Insekter som mat och foder i Sverige. (6 feb 2018)

Genomförda evenemang 2017

Mer baljväxter på åkern och tallriken – hur kommer vi dit? Vad finns det för möjligheter att utöka både svensk produktion och konsumtion av baljväxter? Hur nyttigt är det att äta baljväxter och hur miljövänliga är de egentligen? Arrangörer: SLU, Partnerskap Alnarp, Baljväxtakademin och projektet New Legume Foods. (8 nov 2017)

Mat, livsmedel och måltider – same same, but different. Ett lunchseminarium med måltidshistorikern Richard Tellström om människans idéer och hur hon omsätter dem i mat, dryck och måltider. (1 nov 2017)

Dåtidens frukost och framtidens mat. Ett frukostseminarium vid branschdagen Livsmedelsforum i Malmö. (19 okt 2017)

Matologi - en matfestival om svinn och klimat. Stockholm 26 aug 2017.

Publicerad: 24 januari 2024 - Sidansvarig: futurefood@slu.se
Loading…