SLU-nyhet

Nytt verktyg lanserat för havspåverkan i västra Indiska oceanen

Publicerad: 29 maj 2023

Med ett nyligen lanserat webbaserat verktyg - WIO Symphony - kan vi nu analysera de kumulativa miljöeffekterna av mänskliga aktiviteter och resultatet av olika havsförvaltningsscenarier i västra Indiska oceanen (WIO). Verktyget kan visualisera effekterna av olika påfrestningar på marina ekosystem och hjälpa förvaltare att planera havsområden. SLU Aqua har varit mycket involverat i utvecklingen av verktyget och lanserade det tillsammans med samarbetspartners vid Western Indian Ocean Marine Science Association Symposium i Sydafrika i oktober 2022.

Läs hela artikeln på engelska här.


Kontaktinformation

Charlotte Berkström, forskare
Institutionen för akvatiska resurser, Kustlaboratoriet, SLU
charlotte.berkstrom@slu.se, 010-478 41 65