Hoppa till huvudinnehåll

Vatten

Är du intresserad av hur marina frågor och sötvattensfrågor kopplar till hållbar utveckling och ekologi eller hur vattentekniken kan utvecklas både nationellt och internationellt för att hjälpa människor i framtiden? SLU har program och kurser inom ämnesområdet som skulle kunna vara intressanta för dig att kika vidare på. 

Civilingenjör - Miljö- och vattenteknik

Vill du arbeta med miljöfrågor och hjälpa till att stoppa miljöförstöringen i Sverige och världen? För att klara detta krävs nya synsätt och helhetslösningar. Civilingenjör i miljö- och vattenteknik ges gemensamt av SLU och Uppsala universitet och ger dig kunskap att utveckla och använda nya tekniker för att minska belastningen på miljön.

Soil, Water and Environment - masterprogram

Mark- och vattenförvaltning behövs överallt i samhället, hos allt från lokala myndigheter till internationella organisationer. Det här masterprogrammet förbereder dig på att arbeta som mark- och vattenexpert eller fortsätta en karriär inom forskningen.

En bild av en båt med en push-upp fälla för fiske. Tre personer på båten.

Hållbart fiske och hållbara akvatiska ekosystem (kurspaket)

Hos oss på SLU kan du som vill jobba med fisk, fiske och akvatiska ekosystem läsa ett ettårigt kurspaket på avancerad nivå.

Paketet passar dig som är intresserad av hållbarhetsfrågor, ekologi, marinbiologi och sötvattensbiologi och förbereder dig för en karriär inom naturvård, fiskevård eller fiskförvaltning.

Publicerad: 03 maj 2022 - Sidansvarig: study@slu.se
Loading…