E. Nå fler och sänk trösklarna!

Senast ändrad: 27 november 2018

Hur kan man nå fler och nya målgrupper med naturvägledning? Hur lyfter vi fram det vi gör och hur sänker vi trösklarna till naturupplevelser? I den här workshopen delades goda exempel både från föreläsare och deltagare.

På workshopen hålls korta föreläsningar och deltagarna delar sina erfarenheter med varandra.

Goda exempel som kommer lyftas fram genom föreläsningar är:

  • Natursnokarna har 60 grupper runt om i landet och når naturvana och naturovana. Schysst är en metod för att nå unga människor runt om i landet. Eva Lindberg, som är verksamhetsledare för Natursnokarna, kommer att berätta om båda dessa verksamheter från Naturskyddsföreningen. Läs med om Natursnokarna här och Schysst här. 

 

  • Skåneleden är med sina 130 mil vandringsled en av Sara NäsvallSveriges längsta och går genom nästa alla skånska kommuner. De som arbetar med leden bra på att använda digitala kanaler för att nå besökare och få besökarna att komma närmre naturen. Sara Näsvall, som är utvecklingsansvarig på Skåneleden, berättar om utvecklingsarbetet som pågått i 40 år, samarbeten med företagare och om hur man arbetar med att nå nya målgrupper. Läs mer om Skåneleden här.

 

  • Storstockholms naturguider har sedan 14 år tillbaka Maria Bergströmen guidning per vecka året runt. I genomsnitt har de 20 deltagare per guidning. Maria Bergström berättar om hur de lyckats så bra, hur de når ut och vilka erfarenheter de fått. Läs mer om Storstockholms naturguider här.

 


Kontaktinformation

SLU Centrum för naturvägledning (CNV)
Institutionen för stad och land, SLU
cnv@slu.se
slu.se/cnv