Nya kommunikationsråd om allemansrätten

Senast ändrad: 21 mars 2024
Akvarell med älg och landskap.

Webbinarium från 7 mars 2024 om det nya sättet att kommunicera om allemansrätten, bakgrunden till råden – och hur du kan använda dem.

Webbinariet är för dig som vill få mer kunskap om de nya råden att kommunicera om allemansrätten och använda dem i din verksamhet. Du kanske är verksam inom en organisation, besöksnäring, en myndighet eller naturvägledning. Konceptet har tagits fram av Naturvårdsverket i dialog med nationella aktörer och lanseras under våren 2024.

Innehåll

  • Per Bengtson från SLU Centrum för naturvägledning lyfter exempel från den nya checklistan för kommunikation om allemansrätten.
  • Miljökommunikationsforskaren Lars Hallgren berättar om kommunikation på mottagarens villkor och ger perspektiv på kommunikationsplanering och empati.
  • Frida Hylander, psykolog och humanekolog, berättar om psykologin bakom beteendeförändring och vad man kan tänka på när man vill kommunicera om allemansrätten.
  • Anna Grundén, Naturvårdsverket, berättade om satsningen, kommunikationsmaterialet och webbsajten. 

Dokumentation

Detta är ett fördjupande webbinarium. Vid lanseringen 1 februari 2024 presenterade Naturvårdsverket konceptet. Se inspelningen från 1 februari.

Här finns material och information om allemansrätten från Naturvårdsverket 

Nytt sätt att kommunicera om allemansrätten (naturvardsverket.se)

Mer stöd och information för att kommunicera om allemansrätten. 

 


Kontaktinformation