SLU-nyhet

Konsulenter, rådgivare, lärare och forskare träffades på Uddevallakonferensen

Publicerad: 23 januari 2018

En regional växtodlings- och växtskyddskonferens arrangerades av SLU på Bohusgården i Uddevalla den 11-12 januari. Konferensen, som arrangeras varje år, förmedlar aktuell kunskap som kan användas till både utbildning och rådgivning.

Konferensen arrangeras i januari varje år för konsulenter, rådgivare, lärare, säljpersonal, försöksledare och andra intressenter. Programmet utarbetades i samråd med bl.a. Jordbruksverket, Länsstyrelsen, Hushållningssällskapet och Försök i Väst.

– Målet med konferensen är att förmedla aktuell kunskap om växtodling som kan användas till både utbildning och rådgivning, säger Sofia Delin som arrangerade konferensen. Det är också en träffpunkt för hela branschen under trevliga former.

Det var ett blandat program med föreläsningar om forskningsresultat, rådgivningsaktiviteter, lantbrukserfarenheter, nya analyspaket och aktuella regelverk. Ämnen som togs upp var bl.a. underhåll av diken, strukturkalkning, fungicidresistens, , mikronäringsämnen, och  och nyttan av biologisk mångfald. Ett längre pass handlade om direktsådd med en inbjuden föreläsare från Danmark, flera lantbrukare från Västsverige och Åsa Myrbeck från SLU diskuterade dess utmaningar.

– Det har varit en väldigt intressant konferens med många intressanta föredrag och spännande diskussioner. Jag tycker det är väldigt värdefullt att olika intressenter kring odling och växtskydd träffas och diskuterar och hittar nya kontaktnät, säger Sofia.


Kontaktinformation

Sofia Delin, forskningsledare
Lanna forskningsstation, SLU
sofia.delin@slu.se, 0511-67235