SLU-nyhet

SLU-medarbetare prisad

Publicerad: 05 september 2019

2019 års Dalecarlicapris har tilldelats Göran Nilsson på Tankesmedjan Movium, SLU. Priset delas ut årligen av Föreningen Sveriges Stadsträdgårdsmästare (FSS) till den person som genom sin gärning betyder mycket för trädgårdsyrket och dess utveckling.

Göran Nilsson är agronom och journalist med mångårig verksamhet som statskonsulent och forskningskommunikatör vid Tankesmedjan Movium, SLU. Dalecarlicapriset, som består av ett diplom och en ornäsbjörk (Betula pendula 'Dalecarlica'), överlämnades vid en ceremoni i Botaniska trädgården i Uppsala den 29 augusti i samband med FSS årliga kongress, som arrangerades i samarbete med Uppsala kommun och SLU.

Juryns motivering

Årets Dalecarlicapris tilldelas statskonsulent Göran Nilsson för hans långsiktiga arbete för och tillsammans med Föreningen Sveriges Stadsträdgårdsmästare. Göran har genom året varit en aktiv deltagare på föreningens kongresser, arrangerat ett stort antal kurser och seminarier i samverkan med och för kommunala parkföreträdare. I sin roll som redaktör för Movium Fakta och Movium Direkt samt sitt engagemang i Nordic Green Space Award har han arbetat intensivt med information och kunskapsspridning till branschen. Föreningen Sveriges Stadsträdgårdsmästare vill med detta pris tacka Göran för hans långa stöd till föreningens verksamhet och utvecklingen av kommunal parkverksamhet i Sverige.

– Det är en stor ära att bli utsedd till mottagare av Dalecarlicapriset, säger Göran Nilsson. Det känns kul och hedrande att mina insatser kring samverkan mellan akademi och praktik rönt uppskattning inom den viktiga yrkeskår som ansvarar för att värna och utveckla stadens offentliga utemiljöer. Ornäsbjörken kommer att få en god omvårdnad, den ska få rollen som vårdträd framför mangårdsbyggnaden till vår gamla släktgård utanför Ängelholm!


Kontaktinformation

Anders Rasmusson, koordinator, Tankesmedjan Movium, SLU
Enheten för samverkan och utveckling
anders.rasmusson@slu.se, 040-41 52 01, 070-782 29 46

Sidansvarig: lena.johnson@slu.se