Hoppa till huvudinnehåll

SLU Trädgårdslaboratorium

De olika anläggningarna på trädgårdslaboratoriets område skapar en mosaik som främjar möten och kontakter mellan människor, både internt mellan universitetets olika delar och externt mellan universitetet och dess omvärld. 

SLU Trädgårdslaboratorium är en fysisk och intellektuell mötesplats, som startades 2002, där LTJ-fakultetens forskning och utbildning samspelar med branschens organisationer och företag. Trädgårdslaboratoriet är beläget på campus i Alnarp och det inhägnade områdets yta är cirka fem hektar.

Här utförs olika typer av forsknings- och utvecklingsförsök i samarbete med representanter från näringslivets organisationer och företag. I universitetskurser jobbar studenter med experiment och uppgifter i olika faciliteter och pedagogiska anläggningar för att få praktiska erfarenheter som gagnar deras framtida yrkesliv. Utöver detta finns anlagda visningsytor där forskare på ett levande sätt visar upp och berättar om sina forskningsprojekt med hjälp av växter och andra trädgårdsmaterial.

Publicerad: 04 april 2022 - Sidansvarig: Anette.Neldestam@slu.se
Loading…