Donationer till Sällskapsdjurens forskningsfond

Senast ändrad: 28 maj 2020

NovaDog AB

NovaDog AB

NovaDog AB är ett kunskapsföretag som fokuserar på att tänka nytt inom hundträning och hundprodukter, t ex VGW-bältet. Lena Lundby, grundare och vd på NovaDog har donerat 10 000 kronor till Sällskapsdjurens forskningsfond. Donationen överlämnades i november 2012 till veterinär Björn Ekesten på Sveriges lantbruksuniversitet.

Hundfantasten

10 000 kronor från Hundfantasten

Mari Landelius har donerat 10 000 kronor till Sällskapsdjurens forskningsfond. Donationen överlämnades i oktober 2013 i samband med evenemanget ”Skogsjoggen – jogga med din hund” till samverkanskoordinator Christine Jakobsson på Sveriges lantbruksuniversitet.

Hundfantasten är ett företag med verksamhetsidén att bedriva högkvalitativa utbildningar inom hunddressyr, där kunnande baseras genom erfarenhet och utbildning. Hundfantastens utbildningar innefattar också första hjälpen-kurser.

För att stödja Stiftelsen för Sällskapsdjurens Forskningsfond och Djurambulansen arrangerade Mari Landelius på Hundfantasten ”Skogsjoggen – Jogga med din hund” lördagen den 12 oktober 2013 i Görvälns naturreservat i Järfälla.

Kattliv

Kattliv

Tidningen Kattliv donerade i januari 2015 ytterligare 7 100 kronor till Sällskapsdjurens forskningsfond. Ett år tidigare, i januari 2014 fick vi den första donationen på 5 000 kronor från Kattliv.

Stiftelsen Sällskapsdjurens forskningsfond vill uttrycka ett stort tack till tidningen Kattliv och till dess läsare för båda donationerna som kommer till stor nytta i forskningen på SLU.

Så här skriver Kattliv på sin webbplats:

Vi djurägare efterfrågar i dag en avancerad djursjukvård. Det kan röra sig om komplicerade operationer, sofistikerade diagnostiska metoder, dyrbar intensivvård samt förebyggande hälsovård och rehabilitering. Det genomförs på de flesta smådjurskliniker idag. För att ytterligare utveckla djursjukvården och förbättra möjligheterna att förebygga och diagnostisera sjukdomar i ett tidigt skede, samt bota fler hundar och katter i Sverige behövs det mer forskning.

Större delen av all forskning gällande smådjur och sällskapsdjur i Sverige sker på SLU och de har välrenommerade forskare som ligger i framkant på många områden. Mycket av deras arbete har även uppmärksammats internationellt.

Kattliv har ett eget projekt för att stödja forskningen om katters sjukdomar.

Sidansvarig: mw-red@slu.se