3 dec
5 dec

Aurora Kultur och Kongress, Kiruna

Nordic Ruralities: Nordisk konferens för landsbygds- och regionalforskare

I december ska SLU och avdelningen för Landsbygdsutveckling stå värd för den nordiska forskarkonferensen Nordic Ruralities. Konferens byter värdskap mellan de nordiska länderna från år till år. Nu har turen alltså kommit till SLU.

Om Nordic Ruralities

Nordic Ruralites Konferensen för landsbygds- och regionalforskare är ett tillfälle att dela kunskap och erfarenheter om forskning som är relevant för de nordiska ländernas kontext. Konferensen har tidigare år lockat upp till 300 forskare från olika discipliner. Nordic Ruralites är en utmärkt miljö för tvärvetenskapliga diskussioner och för att träffa forskare med intresse för nordiska landsbygder. Temat på årets konferens är New paths to sustainable transitions? 

Konferensen kommer att hållas på Aurora Kultur och Kongress i Kiruna 3-5 decembe. Kiruna, Sveriges nordligaste kommun, är en del av Sápmi, samernas land, och hem för samiska urbefolkningar i tusentals år. Här ligger också Icehotel i Jukkasjärvi, Sveriges högsta berg Kebnekaise och världens största underjordiska järnmalmsgruva – en gruva som nu tvingar staden Kiruna att flytta. Kiruna kapslar in de tumultartade implikationerna av övergångar för Europa och därmed en perfekt mötesplats för det nordiska landsbygdsforskarsamhället.

Teman

TEMA 1: Cultures and people, places and identities

TEMA 2: Sustainable use of natural resources

TEMA 3: Rural economy and entrepreneurship

TEMA 4: Policies and politics of the rural

 

Mer information: Besök webbsidan Nordic Ruralities

Fakta

Tid: 2024-12-03 09:00 - 2024-12-05 13:00
Ort: Kiruna
Lokal: Aurora Kultur och Kongress
Arrangör: Avdelningen för Landsbygdsutveckling, SLU