SLU-nyhet

Lärande i fokus på årets Landsbygdsriksdag

Publicerad: 15 april 2024

Vi i Uppdrag landsbygd hoppas att vi ses på Landsbygdsriksdagen i Nyköping, Sörmland!

Vi kommer bland annat att arrangera seminarier kring en kommande forskningsrapport om landsbygdernas framtid och omvärld, samt ett seminarie med fokus på vårens tankesmedja kring beredskap med fokus på livsmedel som vi gjort utifrån vårt uppdrag om att förse departementet med ”policyrelevant forskning”.

Landsbygdsriksdagen är ett tillfälle till kompetensutveckling för dig som jobbar med landsbygdsfrågor. Landsbygdsriksdagen är en återkommande mötesplats där praktiker, politiker, akademiker och många fler bildar en dynamisk mötesplats under tre intensiva dagar. Dagarna kommer att fyllas med inspirationsresor, föreläsare och seminarier för att driva landsbygdsfrågorna framåt och sätta landsbygdsutveckling högt upp på den politiska agendan.

I 2024 års upplaga kommer ta sig an frågor som:

  • Hur kan vi se på landsbygdernas roll i en ny tid? Vilka utmaningar står vi inför? Vilka möjligheter döljer sig bortom alla kriser?
  • Hur bidrar civilsamhället till utvecklingen i landsbygder? Vilka konkreta lösningar inom områden som krisberedskap, livsmedelsproduktion, bostadsbyggande och energiförsörjning?
  • Hur påverkar EU utvecklingen i Sveriges landsbygder? Och vad vill egentligen de politiker som kommer att företräda oss i Bryssel

Se programmet i sin helhet här.

Fakta:

Landsbygdsriksdagen äger rum i Nyköping, Sörmland, den 24-26 maj 2024.

Sista anmälningsdatum är den 22 april. Anmäl dig här.

Landsbygdsriksdagen arrangeras av Riksorganisationen Hela Sverige ska leva sedan 1989.


Kontaktinformation