Sveriges lantbruksuniversitet

Trädgård

Växter finns överallt: inne, ute, långt bort och nära. De gör att vi mår bra genom att bara finnas och bland annat rena luften, vara vackra och dofta gott. Väldigt många är ätbara och blir till mat; till exempel sådant är vanligt i villaträdgårdar och parker: grönsaker, frukter, bär och kryddor.

tradgardsingenjor-design1.png

Trädgårdsingenjör - design

Är du intresserad av färg och form? Vill du lära dig att planera och formge gröna miljöer? Den gröna miljön främjar människors välbefinnande och hälsa. Som trädgårdsingenjör med designinriktning är du därför en viktig komponent i framtidens samhällsbyggande.

tradgardsingenjor-odling1.png

Trädgårdsingenjör - odling

Vill du så ett frö och se resultatet spira? Vill du utveckla nya produkter? Inom trädgårdsbranschen behövs trädgårdsingenjörer för att odla fram såväl närproducerad mat som växter för gröna miljöer. Trädgårdsingenjören har en nyckelroll i professionell odling, produktutveckling och marknadsföring.

hortonom1.png

Horticultural Science - masterprogram

Vill du vara med och påverka vår framtid i hållbar inriktning? Som hortonom är du expert på växtbiologi och har ingående kunskaper om hur växterna påverkas av miljön inom odling eller lagring. Utbildningen är inriktad på trädgårdsväxter och trädgårdsprodukter.

Publicerad: 12 oktober 2017 - Sidansvarig: rekrytering@slu.se