Hoppa till huvudinnehåll

Upptäck SLU

Missade du att anmäla dig till höstens program? Nu är sen anmälan öppen. Hitta din drömutbildning hos oss på SLU.

10 år sedan Västmanlandsbranden

Västmanlandsbranden blev den största branden i modern svensk historia och den kom att förändra såväl ett landskap som vår beredskap och kunskap om eldens följder.

Skogsbrand

Fota unga vilda djur och bidra till forskning

Vi söker bilder på familjegrupper eller unga individer av till exempel rödräv, grävling och skogsmård för att studera hur deras reproduktion påverkas av klimatförändringar. Läs mer om hur du kan bidra till forskningen.

Skogsmård

Drönare letar skräp i vildmarken

Intresset för fjällvandring har ökat, men fler turister innebär mer nedskräpning längs vandringslederna. I ett nytt projekt testas en ny teknik där drönare används för att hitta skräp i vildmarken.

Drönare i luften

Expert på invasiva arter: Så kan lupinerna stoppas

Den invasiva blomsterlupinen ställer till problem för både djur och växter och den sprider sig snabbt. Läs om lupiner och hur du kan bekämpa dem.

Kvinna med arbetsmaterial i händerna. Himmel i bakgrunden. Foto.

Nyheter

Jobba på SLU

Vi söker hela tiden nya medarbetare, såväl forskare och lärare som teknisk och administrativ personal. Här hittar du jobben som bidrar till att skapa förutsättningar för en hållbar, levande och bättre värld!

Kunskapsbank

För en bättre värld

Klimatet påverkar vattnet, skogen, djuren, landskapet och livsmedelsproduktionen. Det påverkar våra liv! Läs om vad SLU gör för klimatet och för att uppfylla målen i Agenda 2030.

Loading…