Sveriges lantbruksuniversitet

Food Systems vid SLU

Under 2021 gör världen en kraftansträngning kring hållbara livsmedelssystem. I september hålls FN-konferensen Food Systems Summit i New York och Sverige liksom många andra länder arrangerar dialoger kring Food Systems. SLU deltar aktivt med forskning och kunskap kring Food Systems. På den här temasidan finns aktuell information från SLU som rör forskning, kunskap, samarbeten och dialoger kring hur vi uppnår ett hållbart globalt livsmedelssystem.

Om Food Systems

Livsmedelssystemet inkluderar alla processer och infrastruktur som behövs för att förse människor med mat. Det inkluderar markanvändning, primärproduktion, förädling, förpackning, distribution, marknadsföring och försäljning samt tillagning, konsumtion och avfallshantering. Livsmedelssystemet fungerar i och påverkas av sociala, politiska och ekonomiska sammanhang.

Hållbara livsmedelssystem

Vad menas med hållbara livsmedelssystem och hur åstadkommer vi den nödvändiga omställningen?
Student vid mikroskop. Foto.

Utbildning

Vid SLU finns högklassiga utbildningar för dig som vill arbeta med framtidens mat och hållbara livsmedelssystem.

Samarbeten kring Food Systems

Här finns länkar till olika internationella initiativ där SLU samverkar kring hållbara livsmedelssystem och de globala hållbarhetsmålen.

Publicerad: 16 april 2021 - Sidansvarig: futurefood@slu.se
Loading…