Hoppa till huvudinnehåll

Skogsskada

Skogsskada är ett webbaserat verktyg för att rapportera och identifiera skogsskador. Hjälp oss gärna genom att rapporterna in skador!

En stam med en vissen gren mot grön bakgrund. Foto.

Vi utvecklar verktyget

Just nu pågår det ett arbete för att förbättra funktionerna i Skogsskada och förenkla rapporteringen. Målsättningen är att få en mer användarvänlig upplevelse och funktion. Den nya versionen planeras vara färdig hösten 2024.

Rapportera skada och ta reda på vad som skadat skogen

I Skogsskada finns information om svampar, insekter, väderleksförhållanden och annat som kan skada träd i skogar, parker och trädgårdar.

Du kan själv diagnostisera och rapportera skador på mobil, platta eller dator. Dina och andras inrapporterade skador kan sökas och visas på karta.

SLU Skogsskadecentrum

SLU Skogsskadecentrum arbetar med att förebygga och övervaka skogsskador orsakade av ett brett spektrum av skadegörare. Centret är virtuellt och samlar SLU:s forskning och miljöanalys kring skogsskador.

Kontakta oss

Vill du veta mer? Kontakta oss gärna! Här hittar du kontaktuppgifter till personerna bakom Skogsskada och fler experter på skogsskador på SLU.

Kala grenar på ett lövträd mot blå himmel. Foto.

Logga in

Logga in och rapportera en skogsskada! Du kan också rapportera utan att ha registrerat en användare på knappen "Rapportera skada" ovan. Välj manuell inmatning.

  		 	 	 		 	 	 		 	 	  	 	 	 	 	 	  [SLU_070613_0018_vwr Storlek: 3,0 MB Inlagd:2016-11-11 16:48] Lägg i urval Fältentolologen Åke Lindelöw skalar av lite av barken för att exponera gångsystem av granbarkborre (Ips typographus). Foto.
Publicerad: 08 april 2024 - Sidansvarig: theres.svensson@slu.se
Loading…