Hoppa till huvudinnehåll

Koll på skogen sen 1923

Riksskogstaxeringen och SLU:s försöksparker fyller 100 år - en viktig milstolpe för Sveriges ambition att bruka sina naturresurser på ett hållbart sätt. Fira med oss på SLU när vi uppmärksammar 100 år av koll på skogen!

Detta händer under jubileumsåret

Film: En skog av siffror - hundra år av mätningar och försök

Invigningen av jubileumsåret startar bland annat med filmvisning av "En skog av siffror - hundra år av mätningar och försök". Filmen är producerad av Bitzer och ger en historisk tillbakablick av Riksskogstaxeringen och SLU:s fältforskningsstationer.

Utställning: Hur många träd finns det i skogen?

Under 2023 samarbetar fakulteten för skogsvetenskap med Västerbottens museum kring en stor utställning om skogen: vår kunskap om den, dess betydelse, brukande och framtid. Den 4 mars öppnar portarna till muséets utställning och pågår till den 28 januari 2024.

Skogsluncher på Västerbottens museum

Under flera tisdagar denna vår kan du mellan kl. 12 och 12.30 i Bio Abelli, Västerbottens museum lyssna till forskare och miljöanalytiker från fakulteten för skogsvetenskap på SLU.

Utställning: Kockor - unga kvinnor i Norrlands skogar

I utställningen får du träffa några av de 6 000 unga kvinnor som på 1940-talet arbetade som kockor. Hur såg deras vardag ut, i en koja långt ut i skogen? Vi vill med Kockor utmana berättelsen om vem som jobbat i skogen - att deras berättelser får leva vidare och påverka framtiden. Utställningen pågår 11 mars till 4 november 2023 på Kvinnohistoriskt museum, Väven.

Riksskogstaxeringen

Inventering, analys och redovisning av officiell statistik om de svenska skogarnas tillstånd och förändring.

Skoglig fältforskning

Förvaltning av försöksparker, fältstationer och långsiktiga fältförsök. Från anläggning till mätning och dataleverans.

Fältarbete i Svartbergets försökspark
Publicerad: 31 maj 2023 - Sidansvarig: annika.mossing@slu.se
Loading…