Partners

Senast ändrad: 11 september 2023

Logotype

Svenska Djurskyddsföreningen donerar 2,8 miljoner kronor till forskning på SLU kring BOAS på hund. Donationen kommer att möjliggöra en fortsättning på ett forskningsprojekt där målet är att förbättra diagnostik och behandling av hundar påverkade av BOAS.

Eva Skiöldebrand, professor på institutionen för biomedicin och veterinär folkhälsovetenskap vid SLU är mycket tacksam för det generösa stödet från Svenska Djurskyddsföreningen:

– Donationen gör det möjligt för Maria Dimopoulous, doktorand vid institutionen för kliniska vetenskaper att tillsammans med den övriga BOAS-forskningsgruppen ta ett ordentligt grepp kring den här forskningsfrågan, som är så viktig för de kortnosiga hundrasernas välfärd.

Lillemor Wodmar, ordförande i Svenska Djurskyddsföreningen förklarar varför de valt att stödja just forskning på BOAS:

– Välbefinnandet hos våra fyrbenta familjemedlemmar är central. Dessa charmfulla sällskapsdjur drabbas inte sällan av nedsatt andningsfunktion med lidande som följd. Forskningen hos SLU är ytterst angelägen för att komma till rätt med hur BOAS bäst kan behandlas, minskas och förhoppningsvis även botas framöver.

Läs mer om Svenska Djurskyddsföreningen här

 

Logotype

Ett forskningsprojekt med att karakterisera andningsljud som drivs på SLU utförs i samarbete med Chalmers Tekniska Högskola i Göteborg som finansierats av Petra Lundbergsstiftelsen och Chalmers Tekniska Högskola.


Kontaktinformation

Maria Dimopoulou

Doktorand vid institutionen för kliniska vetenskaper och klinikveterinär vid SLU Universitetsdjursjukhuset, smådjurskliniken

Telefon: +4618672680
E-post: maria.dimopoulou@slu.se