Hoppa till huvudinnehåll

Skogsskada

Skogsskada är ett verktyg för att identifiera och rapportera skogsskador på nätet. Vi vill öka kunskapen om skador på träd och skog bidra till att utveckla metoder och strategier för att minska skador. Hjälp oss gärna genom att rapporterna in skador!

En stam med en vissen gren mot grön bakgrund. Foto.

Ta reda på vem som skadat skogen och rapportera skada!

I Skogsskada finns information om svampar, insekter, vilt, väderleksförhållanden och annat som kan skada träd i skogar, parker och trädgårdar.

Du kan själv diagnostisera och rapportera skador på mobil, platta eller dator. Dina och andras inrapporterade skador kan sökas och visas på karta.

SLU Skogsskadecentrum

SLU Skogsskadecentrum arbetar med att förebygga och övervaka skogsskador orsakade av ett brett spektrum av skadegörare. Centret är virtuellt och samlar SLU:s forskning och miljöanalys kring skogsskador.

Kontakta oss

Vill du veta mer? Kontakta oss gärna! Här hittar du kontaktuppgifter till personerna bakom Skogsskada och fler experter på skogsskador på SLU.

Kala grenar på ett lövträd mot blå himmel. Foto.

Logga in

Logga in och rapportera en skogsskada! Du kan också rapportera utan att ha registrerat en användare på knappen "Rapportera skada" ovan. Välj manuell inmatning.

  		 	 	 		 	 	 		 	 	  	 	 	 	 	 	  [SLU_070613_0018_vwr Storlek: 3,0 MB Inlagd:2016-11-11 16:48] Lägg i urval Fältentolologen Åke Lindelöw skalar av lite av barken för att exponera gångsystem av granbarkborre (Ips typographus). Foto.
Publicerad: 27 september 2023 - Sidansvarig: katja.fedrowitz@slu.se

Helena Hallqvist, projektledare
Institutionen för ekologi, SLU Uppsala
helena.hallqvist@slu.se, 018-67 22 86, 0734-19 83 27

Loading…