Hoppa till huvudinnehåll

Livsmedel

Livets minsta beståndsdelar och organismer påverkar oss människor i större utsträckning än du kanske vet om. När vissa mikroorganismer i fil och yoghurt kan göra oss friskare och stärka vårt immunförsvar, kan andra göra oss sjuka. Och helt andra organismer kan användas för att tillverka till exempel biogas som används till bilbränsle.

Agronom - Livsmedel

Tycker du att det är spännande med mat? Hur mat kommer att se ut i framtiden och hur man kan producera mat på ett hållbart sätt? Då är livsmedelsagronom något för dig.

Livsmedelsprogrammet

Hur ser framtidens mat ut, och hur ska den kunna produceras på ett hållbart sätt? Några vägar kan vara ökad användning av biprodukter, nya klimatsmarta råvaror och hållbara processer. Och alla lösningar börjar med kunskap.

Livsmedelstillsyn

Tycker du att säkra livsmedel ska vara en förutsättning för alla? Vill du veta vad som påverkar kvalitén hos livsmedel? Då är magisterprogrammet i livsmedelstillsyn något för dig!

Agricultural, Food and Environmental Policy Analysis

Agricultural, Food and Environmental Policy Analysis - masterprogram

På det här programmet lär sig studenterna att analysera och utforma riktlinjer med fokus mot mat-, lantbruks- och miljösektorerna.

Food and Landscape

Food and Landscape

Framtidens hållbara perspektiv på mat och livsmedel bygger på en förståelse för var maten kommer ifrån och hur kulturella värderingar formar våra matval.

Sustainable Food Systems

Sustainable food systems är ett tvärvetenskapligt masterprogram som fokuserar på hållbar utveckling inom hela livscykeln för mat, inklusive primärproduktion, bearbetning, distribution och konsumtion.

Publicerad: 03 maj 2022 - Sidansvarig: study@slu.se
Loading…