Hoppa till huvudinnehåll

Agronom - livsmedel Vill du få en helhetsbild över livsmedelsproduktion?

Tycker du att det är spännande med mat? Hur mat kommer att se ut i framtiden och hur man kan producera mat på ett hållbart sätt? Då är livsmedelsagronom något för dig.

Vad gör en livsmedelsagronom?

Som livsmedelsagronom får du en god förståelse för lant- och vattenbruk och hur våra naturresurser nyttjas bäst för en miljömässigt, socialt och ekonomiskt hållbar livsmedelsproduktion. Du får en helhetssyn på livsmedlens produktions- och hanteringskedja, samt väsentligt fördjupad kunskap om råvarornas och baslivsmedlens sammansättning och egenskaper, deras hantering och förädling och hur produktionsfaktorer påverkar livsmedlens kvalitet.

Hur blir jag livsmedelsagronom? 

Om du vill bli livsmedelsagronom söker du först det treåriga livsmedelsprogrammet - kandidatprogram. Därefter söker du det tvååriga masterprogrammet Food science med programstart 2024. Det planerade innehållet kan du se här. 

Livsmedelsprogrammet - kandidatprogram 3 år

Tycker du att det är spännande med mat? Hur mat kommer att se ut i framtiden och hur man kan producera mat på ett hållbart sätt? Då är livsmedelsagronom något för dig.

Food science - masterprogram 2 år

Masterprogrammet Food science har programstart 2024. Det planerade innehållet kan du se här. 


Kontaktinformation

Studie- och karriärvägledning

Fråga oss om: att läsa kurser eller program, vilken utbildning som passar dig, hur du bygger den för att nå dit du vill, din studiesituation samt få stöd i dina karriärval.

Har du frågor om studier på SLU? Kanske kan du hitta svaren på dem här. FAQ: Vanliga frågor och svar om studier på SLU.

Epost
studievagledning@slu.se

Telefon
018-67 28 00 

Telefontider
måndag 10-12
tisdag 10-12
torsdag 13-15

Sidansvarig: study@slu.se
Loading…