16 feb

Online

Webbinarium: Hur kan vi skydda björkskogarna mot kopparpraktbaggen och andra framtida, invasiva hot?

Trees For Me:s doktorand Sezer Olivia Kaya presenterar senaste nytt relaterat till sitt doktorandprojekt om framtida hot mot snabbväxande lövträd, med fokus på kopparpraktbaggen som har orsakat stora skador på björkbestånd i Nordamerika.

Sezer Olivia Kaya kommer berätta mer om projektet som har fokus på nuvarande och framtida biotiska risker för snabbväxande lövträd och bl.a. presentera ett verktyg som kan användas för att upptäcka och analysera kopparpraktbaggen i ett tidigt skede i björkskogar. Verktyget har testats i fält under en studieresa i Kanada under hösten.

Om Sezer Olivia Kaya och doktorandprojektet - treesforme.se

Registrering och mer information

Webbinariet hålls på engelska, online via Zoom, och är öppet för alla intresserade.

Registrering och mer information - treesforme.se

Fakta

Tid: 2024-02-16 14:00 - 15:00
Ort: Online
Arrangör: Trees For Me