Hoppa till huvudinnehåll

Mer material

Här kommer du kunna hitta pdf:er, filmer och annat material att använda. Du hittar även aktiviteter som du enkelt kan inkludera i din undervisning. 

Såhär skriver du din uppsats!

Här hittar du information om hur du skriver din uppsats och inspiration till olika ämnesområden din uppsats kan handla om. 

Fält med grödor och två personer i bakgrunden

Kan Sverige producera mat i kris?

Matproduktionen i världen har förändrats rejält de senaste decennierna. Tack vare tekniska lösningar, effektiva växtskyddsmedel, konstgödsel och bra tillgång till både bränsle och el har både växtodling och djurproduktion kunnat effektiviseras. Men vad händer om elen går eller vi inte längre kan importera foder, bränsle eller gödsel? Många på SLU jobbar dagligen med dessa frågor, något som kanske är extra viktigt just nu. 

Aktiviteter och kurser

Tre ungdomar hoppar

Aktiviteter med SLU Youth Institute!

Vi arrangerar gärna en aktivitet bara för din klass, antingen i klassrummet eller digitalt och givetvis kostnadsfritt. Vi är öppna för förslag men aktiviteter som vi redan nu kan arrangera är... 

Digital kurs om mat och klimat!

Hur hänger egentligen mat och miljöfrågor ihop? På vilket sätt kan vi minska vårt klimatavtryck när det gäller konsumtion och produktion av livsmedel? Den här öppna, kostnadsfria kursen sätter fokus på just de frågorna.

Morötter

Målkompassen

Målkompassen är spelet som testar dina kunskaper om läget i världen samtidigt som du lär dig mer om hur det går för Globala målen. Hur väl stämmer din målkompass?

Mål 2 ingen hunger, ikon

Lär dig mer om de Globala målen

Verktyg, inspiration och material med utgångspunkt i Globala målen. Bläddra bland skolövningar för olika åldrar. Få tips och inspiration kring hur dina elever kan engagera sig i Globala målen.

Tablet med digitalt skogsverkty

Äntligen, ett digitalt läromedel om skog!

SLU har utvecklat ett digitalt läromedel som baseras på aktuell forskning kring skog och hållbar utveckling - med målet att stärka intresset för skog hos unga. Om du vill veta mer om skog i undervisningen och om läromedlet kan du prenumerera på vårt kostnadsfria digitala nyhetsbrev, som skickas ut en gång i månaden. 

Podcasts

Feeding your mind - podd om världens livsmedelssystem

Med podden Feeding Your Mind kan du öka din kunskap om hållbar mat. På menyn står ljud och smaker från framtiden. Har du en iPhone kan du hitta den i appen Podcaster. Annars finns den på soundcloud.com som också har en app man kan ladda ned. Podden finns också på t.ex. Acast och Spotify. Sök på Feeding Your Mind eller SLU Future Food. Alla avsnitt är på svenska. 

Feed - en podcast

Feed är en podcast om hållbara livsmedelssystem från Table, ett samarbete mellan SLU, University of Oxford och Wageningen University & Research som ska driva diskussioner om det globala livsmedelssystemet.

Publicerad: 05 juli 2024 - Sidansvarig: youthinstitue@slu.se

För mer information, vänligen kontakta koordinatorerna på youthinstitute@slu.se

Anna-Klara Lindeborg (koordinator Uppsala):
Telefon: +46-(0)18-67 12 30

Kristina Karlsson Green (koordinator Skåne): 
Telefon: +46-(0)40-41 53 02

Elisabeth Nyström (koordinator Umeå):
Telefon: +46-(0)90-786 82 38

Loading…