Hoppa till huvudinnehåll

Agronom - mark/växt Vill du bli expert på växtproduktionen i lantbruket?

Det vi odlar ska uppfylla många krav som att bidra till en hållbar livsmedelsförsörjning och fungera som en fossilfri råvara för energi och och biobaserade plastmaterial. 

Vad gör en mark/växtagronom?

Som agronom inom området mark/växt har du en bred kunskap och en helhetssyn vad gäller växtproduktionen i lantbruket. Dessutom har du en fördjupad kunskap i markvetenskap och om växternas biologi och deras interaktioner med andra organismer, marken och den omgivande miljön.

Hur blir jag mark/växtagronom? 

Om du vill bli mark/växtagronom söker du först det treåriga växtodlingsprogrammet - kandidatprogram. Därefter söker du det tvååriga masterprogrammet Agricultural crop and soil management med programstart 2024. Det planerade innehållet kan du se här.

Bild av gröna veteax på en åker.

Växtodlingsprogrammet - kandidatprogram 3 år

Det vi odlar ska uppfylla många krav, som att bidra till en hållbar livsmedelsförsörjning, och fungera som en fossilfri råvara för energi och och biobaserade plastmaterial. Det här programmet ger dig grundläggande kunskaper om agrar odling och dess förutsättningar.

Agricultural crop and soil management - masterprogram 2 år

Masterprogrammet Agricultural crop and soil management har programstart 2024. Det planerade innehållet kan du se här.


Kontaktinformation

Studie- och karriärvägledning

Fråga oss om: att läsa kurser eller program, vilken utbildning som passar dig, hur du bygger den för att nå dit du vill, din studiesituation samt få stöd i dina karriärval.

Har du frågor om studier på SLU? Kanske kan du hitta svaren på dem här. FAQ: Vanliga frågor och svar om studier på SLU.

Epost
studievagledning@slu.se

Telefon
018-67 28 00 

Telefontider
måndag 10-12
tisdag 10-12
torsdag 13-15

Sidansvarig: study@slu.se
Loading…