Hoppa till huvudinnehåll

Agronom - mark/växt Vill du bli expert på växtproduktionen i lantbruket?

Det vi odlar är basen för vår livsmedelsförsörjning. Hur kan vi producera tillräckligt med mat av hög kvalitet men samtidigt ta hänsyn till ekonomi och omgivande miljö? Som mark- och växtagronom har du eftertraktad kompetens som behövs för att utveckla framtidens hållbara odlingssystem.

Vad gör en mark/växtagronom?

Som agronom inom området mark/växt har du en bred kompetens och en helhetssyn om växtproduktionen i jordbruket. Dessutom har du fördjupad kunskap om växternas biologi och samspelet med marken, andra organismer och den omgivande miljön. Som mark/växtagronom kan du t.ex. jobba med rådgivning inom lantbruket, med strategiska utvecklingsfrågor på myndigheter eller inom forskning och innovation. 

Hur blir jag mark/växtagronom? 

Om du vill bli mark/växtagronom söker du först det treåriga växtodlingsprogrammet - kandidatprogram. Därefter söker du ett tvåårigt masterprogram för mark/växtagronomer med programstart 2024.

Bild av gröna veteax på en åker.

Växtodlingsprogrammet - kandidatprogram 3 år

Vill du vara med och påverka framtidens livsmedelsförsörjning? Växtodlingsprogrammet ger dig kunskap om odling av jordbruksgrödor och om vad som krävs för att producera livsmedel på ett hållbart sätt. Programmet leder till en kandidatexamen i biologi och är även grunden för att bli mark/växtagronom.

 

Agronom - mark och växt - masterprogram 2 år

Masterprogrammet för mark/växtagronomer ger fördjupad kunskap inom växtproduktion och markvetenskap. Du lär dig hantera komplexa system och att sätta livsmedelsproduktionen i ett större perspektiv. 


Kontaktinformation

Studie- och karriärvägledning

Fråga oss om: att läsa kurser eller program, vilken utbildning som passar dig, hur du bygger den för att nå dit du vill, din studiesituation samt få stöd i dina karriärval.

Har du frågor om studier på SLU? Kanske kan du hitta svaren på dem här. FAQ: Vanliga frågor och svar om studier på SLU.

E-post
studievagledning@slu.se

Telefon
018-67 28 00 

Telefontider
måndag 10-12
tisdag 10-12
torsdag 13-15

Sidansvarig: study@slu.se
Loading…