Hoppa till huvudinnehåll

Agronom - djur

Vill du arbeta med hållbar livsmedelsproduktion och djur. Bidra till friska och välmående mjölkkor, hållbar äggproduktion eller klimatanpassad fiskodling till vår svenska matförsörjning? Då är husdjursagronom något för dig. 

Vad gör en agronom inom djurområdet?

Som husdjursagronom, har du djup kunskap om djurens biologi med fokus på fysiologi, näringsbehov, genetik och beteende, och är väl förtrogen med vetenskaplig metodik. Du har god kännedom om samhällets och branschens regelverk för djurhållning och livsmedelsproduktion, samt djurhållande företags förutsättningar. Kombinationen av kunskaper inom olika ämnen ger kompetens att identifiera och analysera problem samt kommunicera i tal och skrift med personer inom och utom lantbrukssektorn.

Hur blir jag agronom inom djurområdet? 

Om du vill bli husdjursagronom söker du först det treåriga kandidatprogrammet Djur och hållbarhet. Därefter söker du det tvååriga masterprogrammet Agronom djur

 

Bild av en student och en gris.

Djur och hållbarhet - kandidatprogram 3 år

Intresset kring mat och produktionen av mat bara ökar. Friska mjölkkor, hållbar äggproduktion, och klimatanpassad fiskodling är exempel på viktiga inslag i vår svenska matförsörjning.

Bild av en mjölkko med kalv ute på bete.

Agronom - djur - masterprogram 2 år

Vill du få en helhetssyn på djurhållning och livsmedelsproduktion? Vilka etiska och ekonomiska aspekter finns i en hållbar livsmedelsproduktion? Med avancerade kunskaper om djurens fysiologi, näringsbehov, genetik och beteende så bidrar du till framtidens livsmedelsförsörjning.

 


Kontaktinformation

Studie- och karriärvägledning

Fråga oss om: att läsa kurser eller program, vilken utbildning som passar dig, hur du bygger den för att nå dit du vill, din studiesituation samt få stöd i dina karriärval.

Har du frågor om studier på SLU? Kanske kan du hitta svaren på dem här. FAQ: Vanliga frågor och svar om studier på SLU.

E-post
studievagledning@slu.se

Telefon
018-67 28 00 

Telefontider
måndag 10-12
tisdag 10-12
torsdag 13-15

Sidansvarig: study@slu.se
Loading…