Hoppa till huvudinnehåll

Mjölkveckan 2024

Under Mjölkveckan 2024 lyfter vi möjligheter och utmaningar för svensk mjölkproduktion. Välkommen till en konferens på plats i Uppsala 28 november. Du kan också delta på webbinarier under veckan. Mer information kommer!

Program

Här kommer programmet till Mjölkveckan 2024 läggas upp inom kort.

Ett mjölkglas utomhus. Foto.

Anmälan

Anmälan till Mjölkveckan öppnar i slutet av juni.

Närbild på ett koansikte. Foto.

Tidigare Mjölkveckor

Här kan du ta del av tidigare föreläsningar från Mjölkveckorna 2021, 2022 och 2023.

En brun och vit ko står i en sluttning med blommor. Foto.

Jordbruksekonomisk konferens

Dagen innan mjölkveckans konferensdag, 27 november, arrangeras Jordbruksekonomisk konferens på Ultuna i samma lokal. Passa på att delta här också! Observera att separat anmälan gäller.

Man i kort hår och blå tröja i folkvimmel
En hand klappar vit och svart kopäls. Foto.

Mjölkproduktion för en levande landsbygd och krisberedskap

Mjölkproduktionen utgör ett viktigt nav i svensk livsmedelsproduktion och mjölkföretagen har stor betydelse för en levande landsbygd. Idag finns ett brett intresseför att bibehålla och stärka mjölkproduktionens roll i en levande landsbygd och samhälle.

Mjölkproduktionen är även viktig för vår livsmedelsförsörjning och krisberedskap. Det märks tydligt, både från politiskt håll och i arbetet med regeringens nya livsmedelsstrategi. Forskning visar att mejeriprodukter och kött från produktionen kan utgöra en viktig del av en hälsosam kost men det finns tveksamheter kring en alltför hög konsumtion av vissa livsmedel. Här hittar du aktuell forskning om hållbar produktion och konsumtion av mjölk.

Publicerad: 04 juni 2024 - Sidansvarig: cajsa.lithell@slu.se
Loading…