Hoppa till huvudinnehåll

Hållbar produktion och konsumtion av mjölk

Vi skapar förutsättningar och generar ny kunskap för en mer hållbar mjölkproduktion och mjölkkonsumtion. Forskningsprogrammet sträcker sig från den individuella kon, till miljöpåverkan på gårdsnivå, till nyttan och nya möjligheter med gräsvallen till miljö- och folkhälsoaspekter för kostrekommendationer.
En kalv och en ko utomhus. Foto.

Forskningsprojekt

I programmet finns sex projekt från tre forskningsmiljöer: Sveriges lantbruksuniversitet (SLU), Chalmers och Research Institute of Sweden (RISE). Projekten startade under 2019 och pågår till december 2023.

Tillsammans skapar vi förutsättningar för en mer hållbar mjölkproduktion

I projektet deltar SLU, Chalmers och RISE. SLU är koordinator och projektet finansieras av Stiftelsen Lantbruksforskning.

Publicerad: 08 april 2022 - Sidansvarig: cajsa.lithell@slu.se
Loading…