SLU-nyhet

Ylva Hillbur - ny vicerektor för internationella relationer

Publicerad: 09 mars 2017

Vår nya vicerektor, Ylva Hillbur, är sedan tidigare anställd vid SLU i Alnarp, där hon forskat som kemisk ekolog och varit prefekt. De senaste åren har hon varit tjänstledig för att arbeta som Deputy Director General för IITA (International Institute of Tropical Agriculture) i Ibadan Nigeria. Den 24 februari samlades rektor, prorektor och de övriga vicerektorerna i Alnarp för att hälsa Ylva välkommen.

IITA har forskningsstationer i 13 afrikanska länder och ingår i CGIAR (Consortium of International Agricultural Research Centers). Ylva Hillbur kommer med viktiga erfarenheter av internationellt forsknings- och utvecklingsarbete. Hon är baserad i Alnarp, men har hela världen som arbetsfält!

Läs mer i Resurs (also in english).


Kontaktinformation