SLU-nyhet

SLU Landskapsdagar i Alnarp i oktober

Publicerad: 21 november 2022
Sinnespromenad

I oktober kunde SLU Landskapsdagar äntligen ske på plats efter ett par år av online-event. Medarbetare inom landskapsområdet möttes upp i Alnarp för erfarenhetsutbyte från lunch till lunch.

Huvudtalare var hedersdoktor Catharine Ward Thompson och på kvällen begav sig sällskapet till Classicum i Kabbarp där middag serverades i växthusen. Andra dagen inleddes med en mycket uppskattad walk-and-talk i Alnarpsparken. Båda dagarna bjöd på flera intressanta workshops:

Teaching with climate in mind, On the track towards post-peat and biochar, Human land – Live pod, Landscape interventions with the LOT – Alnarp bap-map, Sensory walk and movement breaks och Så här jobbar SLU Tankesmedjan Movium – vi vill samverka med dig som är forskare!

Trots några oväntade incidenter, som en buss som inte dök upp och en keynote speaker som blev sjuk, så känner sig arrangörerna nöjda med höstens landskapsdagar.

"Vi fick mycket tid till att prata med varandra. Det, och och att få träffas på riktigt igen, var förmodligen det som var allra mest värdefullt", konstaterar Anna Robling.


Kontaktinformation

SLU Landskap
SLU Landskap är en tvärinstitutionell plattform för samverkan och gemensam profilering av landskapsämnet inom SLU och en av de största miljöerna inom forskning och undervisning inom landskapsarkitektur i Europa.

https://www.slu.se/landskap/