En ny organisation från och med 2023

Senast ändrad: 18 augusti 2023

Från den 1 januari 2023 upphörde NJV som organisatorisk enhet. Vår forskning och undervisning kommer att fortsätta som tidigare, bara inom en ny organisation. Du kommer fortfarande hitta vår personal, våra djur och våra fält i våra lokaler på campus och i Röbäcksdalen i Umeå.

Den nya organisationen

Första januari 2023 slogs NJV ihop med några andra institutioner vid SLU och ni kommer att hitta vår personal under följande organsitioner:

  • Forskargruppen inom husdjursvetenskap kommer att vara en del av institutionen för husdjurens utfodring och vård,
  • Forskargruppen inom växtodlingsvetenskap och fältstationen kommer att vara en del av institutionen för växtproduktionsekologi och
  • Lantbruksdriften kommer att vara en del av VH-fakultetens organisation för djuranläggningar.

Här finns verksamheten idag

Forskargruppernas personal, kontor, sammanträdesrum, kurslokaler och analyslaboratorium finns i SLU:s lokaler på universitetsområdet (campus). Forskningsstationen med fältförsök och forskningsladugård, samt grovlaboratorium finns på Röbäcksdalen.

Både Umeå campus och Röbäcksdalen ligger ca 5 km från Umeå flygplats. Det finns en tågstation (Umeå Östra) och en busstation (NUS) vid sjukhuset, som båda är ca 5 minuters promenad från SLU på campus. Det finns även tåg och busstation i centrala Umeå, som ligger ca 3 km från Röbäcksdalen.


Kontaktinformation

Ewa Wredle, prefekt
ewa.wredle@slu.se, tel. 018-67 26 99
Institutionen för tillämpad husdjursvetenskap och välfärd, SLU

Carolyn Glynn
Institutionen för växtproduktionsekologi
018-671051 carolyn.glynn@slu.se

Mats Pehrsson, Driftchef
SLU Lövsta lantbruksforskning
mats.pehrsson@slu.se, +4618671905