Hoppa till huvudinnehåll

Ekonomi

Överallt i samhället kopplas ekonomi ihop med naturresurser och miljö. Organisationer, myndigheter och företag tar varje dag ställning till sambandet. Att se sammanhangen mellan samhällsekonomi och miljö är ett sätt att förstå vår naturs värde i kronor och ören. Det är viktigt för att kunna fatta rätt politiska beslut.

Agronom - Ekonomi

Välkommen till en ekonomiutbildning med fokus på lantbruk, naturresurser och livsmedelskedjan.

Bild av ett grönt fält.

Agrar ekonomi

Vill du bli agronom? Är du intresserad av lantbruk och livsmedel utifrån national- och företagsekonomiska perspektiv? Har du ett stort samhällsintresse? Välkommen till en ekonomiutbildning med fokus på lantbruk, naturresurser och livsmedelskedjan.

Bild av solcellspaneler på ett fält.

Ekonomi - hållbar utveckling

Läs till ekonom med inriktning på miljö och naturresurser. Du får eftertraktad kunskap om samband mellan näringsliv, samhälle och miljö och kan göra insatser för hållbarhet och livskvalitet.

Jägmästare

Jägmästare är experter på skog och skogsbruk, och på vad som krävs för att förvalta våra skogar på ett ekonomiskt, miljömässigt och socialt hållbart sätt.

Bilden visar två skogsekonomistudenter som står i en modern träbyggnad.

Skogsekonomi

Vill du arbeta i en av Sveriges största branscher? Det här är programmet för dig som vill få en ekonomisk utbildning med fokus på skogsföretagande och bli en del av skogsbranschen.

Skoglig företagsekonomi

Vill du fördjupa din ekonomiska kunskap med fokus på skogsbranschens värdekedja och hållbarhet samtidigt som du utforskar skogens roll och bli en nyckelspelare i en hållbar framtid? Då är det här rätt program för dig.

En tjej står mot en turkos anslagstavla där det sitter bilder uppsatta, och orden  hållbar utveckling, nationalekonomi, juridik, statistik och statsvetenskap.

Politices kandidat – hållbar utveckling

Vill du bidra till hållbara lösningar på samhällsproblem? Vill du förstå hur politik och ekonomi kan stödja hållbar utveckling? Då är Politices kandidat rätt utbildning för dig.

Agricultural Economics and Management

Agricultural Economics and Management - masterprogram

Vill du arbeta med ekonomiska frågor inom lantbruk, livsmedelsproduktion och naturresurser? Då är det här rätt program för dig.

Environmental Economics and Management - masterprogram

Vill du jobba med miljöfrågor i företag, nationellt eller internationellt? Då är det här rätt masterprogram för dig.

Publicerad: 08 mars 2024 - Sidansvarig: study@slu.se
Loading…