Hoppa till huvudinnehåll

Agronom - ekonomi

Välkommen till en ekonomiutbildning med fokus på lantbruk, naturresurser och livsmedelskedjan.

Vad gör en ekonomagronom?

Som agronom inom området ekonomi är den grundläggande frågan hur världens befolkning ska kunna äta sig mätta utan att möjligheter att föda kommande generationer försvinner. Ekonomagronomer kan arbeta som exempelvis rådgivare, analytiker, handläggare, lärare, konsulter, ledare inom företag eller myndighet, biståndsarbetare eller forskare. Jobben finns både inom privat och offentlig sektor och de innebär ofta arbete i ledande ställning.

Hur blir jag ekonomagronom? 

Om du vill bli ekonomagronom söker du först det treåriga kandidatprogrammet agrar ekonomi. Därefter söker du det tvååriga masterprogrammet Agricultural economics and management

Bild av ett grönt fält.

Agrar ekonomi - kandidatprogram 3 år

Vill du bli agronom? Är du intresserad av lantbruk och livsmedel utifrån national- och företagsekonomiska perspektiv? Har du ett stort samhällsintresse? Välkommen till en ekonomiutbildning med fokus på lantbruk, naturresurser och livsmedelskedjan.

Agricultural economics and management - masterprogram 2 år

Masterprogrammet för ekonomagronomer har programstart 2024. Det planerade innehållet kommer att sammanfalla med innehållet för masterprogrammet Agicultural Economics and Management men med vissa anpassningar för att kraven för en agronomexamen ska kunna uppfyllas.


Kontaktinformation

Studie- och karriärvägledning

Fråga oss om: att läsa kurser eller program, vilken utbildning som passar dig, hur du bygger den för att nå dit du vill, din studiesituation samt få stöd i dina karriärval.

Har du frågor om studier på SLU? Kanske kan du hitta svaren på dem här. FAQ: Vanliga frågor och svar om studier på SLU.

Epost
studievagledning@slu.se

Telefon
018-67 28 00 

Telefontider
måndag 10-12
tisdag 10-12
torsdag 13-15

Sidansvarig: study@slu.se
Loading…