Agrar ekonomi och företagsledning

Publicerad: 09 november 2018
agronom-ekonomi1.png

Hur påverkas ekonomin av klimatförändringarna på lantbruket? Vill du ha en karriär där du arbetar med de ekonomiska frågorna kring lantbruket, livsmedelsproduktion och naturresurser?

Lantbrukssektorn står idag inför stora utmaningar på både lokal och global nivå. Det är utmaningar som ställer höga krav på god kunskap och förståelse av dagens och framtidens problem. Med en masterexamen i Agrar ekonomi och företagsledning får du goda kunskaper inom företagsekonomi eller nationalekonomi och hur de tillämpas inom lantbruket, lantbruksekonomin och lantbrukspolitiken.

FN:s globala mål i utbildningen

SLU:s utbildningar skapar kunskap som bidrar till att nå målen för hållbar utveckling, både inom Sverige och internationellt.

Det här läser du på programmet

Studenter på det här programmet läser tillsammans med våra studenter på programmet agronom – ekonomi . Programmet Agrar ekonomi och företagsledning erbjuder dig möjligheten att utveckla din förståelse och dina färdigheter för företagsekonomi eller nationalekonomi. Du får välja ett av dessa två ämnen som ditt huvudämne på programmet och bygga din egen profil utifrån de valbara kurser som universitetet erbjuder.

Programmet ges i nära samarbete med masterprogrammet i Agricultural Food and Evironmental Policy Analysis (AFEPA). Detta ger studenterna möjligheten att dra nytta av den internationell aspekt som tillkommer utöver vad som erbjuds inom Agrar ekonomi och företagsledning.

 Vill du veta mer? Läs utbildningsplanen på SLU:s studentwebb.

Film

Framtidsutsikter

Lantbrukssektorn förändras kontinuerligt och står hela tiden inför nya utmaningar. Det finns därför god efterfrågan av ekonomer inriktade mot lantbrukssektorn som har goda kunskaper i företagsekonomi och nationalekonomi. Ekonomer från SLU kan hitta anställning i privat och offentlig sektor. Möjliga arbetsgivare inkluderar banker, finansiella institutioner, rådgivande tjänster, lantbrukskooperativ, olika organisationer samt myndigheter. En del studenter har startat egna företag, antingen som konsulter eller på sina egna lantbruk. Examinerade studenter har också goda möjligheter att ansöka till ett PhD-program.

Studentliv

Välkommen in till #studysustainably där du får glimtar ur masterstudentens vardag vid SLU i Uppsala!


Kontaktinformation

Studie- och karriärvägledning

Fråga oss om: att läsa kurser eller program, vilken utbildning som passar dig, hur du bygger den för att nå dit du vill, din studiesituation och vad du kan jobba med efter examen.

Har du frågor om studier på SLU? Kanske kan du hitta svaren på dem här. FAQ: Vanliga frågor och svar om studier på SLU.

Telefon
018-67 28 00 

Telefontider
måndag 10-12
tisdag 10-12
torsdag 13-15

Sidansvarig: rekrytering@slu.se