feb
Zoom, Umeå

Förskonferens-panal: Skogliga landsbygdsstudier – Intersektionella perspektiv

evenemang | konferenser |

Nästan tre fjärdedelar av Sverige är täckt av skog och den utgör, både som plats, naturresurs och kontext, en viktig dimension av både svensk landsbygdsforskning och genusforskning. Det är i detta möte som det finns förutsättningar för nya kunskaper och förståelse av interrelationen mellan forskningsfälten – men även förutsättningar för att problematisera och ifrågasätta dominerande berättelser/sanningar kring skog, landsbygdsutveckling och dess genuskodade relationer.

Till följd av pandemin har konferensen, som tidigare var planerad till 24-25 februari, skjutits fram. Som uppladdning inför konferensen arrangeras nu en förkonferens/webinarium den 24 febaruari utifrån konferensens teman. Detta kommer ske i form av ett panelsamtal, inklusive några kortare presentationer/reflektioner, online och vara öppet för alla intresserade.

Mer information kring panelen, inkl. anmälningsformulär, kommer under början av januari.

Forskarkonferensen SLIP2021 arrangeras i samarbete mellan Sveriges Lantbruksuniversitet, Luleå Tekniska Universitet  och Mittuniversitetet och kommer gå av stapeln den 25-26 augusti i Umeå. För mer information kring konferensen besök:

www.slu.se/slip2021

Tid: 2021-02-24 13:00 - 16:00