Hoppa till huvudinnehåll

Skogsvetarprogrammet

Är du intresserad av hur skogen kan skötas hållbart och samtidigt ge förnybara produkter idag och i framtiden? Oavsett om du riktar in dig mot biologi eller skogsbruksvetenskap ger Skogsvetarprogrammet dig möjligheten att jobba med dessa aktuella frågor! Efter utbildningen finns det karriärmöjligheter inom skogsföretag, konsultfirmor och myndigheter.

Studenter

Skogsekonomi

Det här är programmet för dig som vill arbeta med hållbar produktion av varor och tjänster från skogen. Genom din unika kombination av ekonomisk och skogsvetenskaplig kompetens kommer du spela en viktig roll i framtidens samhälle där dina kunskaper om ekonomisk och miljömässig hållbarhet är mycket värdefulla. Karriärmöjligheter finns inom hela skogssektorn, exempelvis skogsföretag, bank, försäkring eller egen företagare.

Forest and Landscape

Vill du få kunskap om hur skogslandskapet förvaltas och skogens betydelse för samhället utifrån olika förhållningssätt? Då ska du läsa Forest and Landscape! Utbildningen är unik i sitt sätt att kombinera landskapsarkitektur och skogsbruksvetenskap som ger värdefull kunskap inom olika arbetsfält. Programmet har ett internationellt intag vilket vidgar perspektivet ytterligare. Efter utbildningen kommer du att bidra till en bredare förståelse för skogslandskapets värden och kan arbeta i den offentliga sektorn och i privata företag inom den gröna näringen. 

Skogsmästarprogrammet

Vill du arbeta med skötsel och produktion i skogsbruket och samtidigt göra en insats för skogens rika naturvärden och den biologiska mångfalden? Då är Skogsmästarprogrammet något för dig! Utbildningen innehåller många yrkesförberedande moment där skogen är en naturlig del av din undervisningsmiljö. Du lär dig bland annat om produktion, skötsel, skogsvård och kommer att vistas mycket utomhus, för att få de tillämpade fältkunskaper du behöver för att bli skogsmästare. Efter utbildningen kan du arbeta inom skogsnäringen men programmet ger också stora möjligheter till en bred arbetsmarknad. 

Studentliv

Visste du att SLU är Sveriges längsta universitet? Vi finns på tre huvudcampus och bedriver utibildnig på flera platser i Sverige. Från Umeå i Norr till Alnarp i söder. Att studera på SLU är så mycket mer än bara plugg. På våra campus har vi ett aktivt studentliv och en mängd olika aktiviteter.

Anmälan och antagning

Har du hittat en utbildning eller kanske fler som du gillar - sök! Här hittar du mer information om hur du anmäler dig till SLU.

Närbild på en student som håller i en penna och tittar i SLU:s programkatalog, foto.

Programstudierektorer

Skogsvetarprogrammet

Skogsekonomi

Forest and Landscape

Skogsmästarprogrammet

Publicerad: 04 mars 2022 - Sidansvarig: jennie.ohlsson@slu.se
Loading…