Hoppa till huvudinnehåll

Sustainable Development

Vill du få de kunskaper och färdigheter som krävs för att tackla de komplexa utmaningar som hållbar utveckling står inför? Då är det här programmet perfekt för dig!

PROGRAMINFORMATION

Programmet har ett internationellt sökintag och all undervisning sker därför på engelska. 

Programmet har en tvärvetenskaplig profil med avancerade kurser i hållbar utveckling, bland annat såväl teoretiska som praktiska kurser i naturresursutnyttjande, samhälle och miljö samt energi-vatten-livsmedel.

Mastersprogrammet i hållbar utveckling ges gemensamt av Uppsala universitet och Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) i syfte att erbjuda ett utbildningsprogram på avancerad nivå om de komplexa problem som mänskligheten och planeten står inför och de utmaningar en hållbar framtid innebär. Programmet har studenter från över 20 olika länder och med varierande bakgrund inom samhällsvetenskap, naturvetenskap, samhällsbyggnadsteknik, nationalekonomi och juridik, alla med stort intresse för hållbarhetsfrågor.

Med en masterexamen i miljövetenskap har du omfattande kunskap om interaktionen mellan ekologiska, sociala och ekonomiska faktorer. Du kan se fram emot en karriär som konsult, chef eller beslutsfattare i privat eller offentlig sektor, eller som lärare. Du kan också välja att fortsätta dina studier mot en doktorsexamen och en forskarkarriär.

Ansökan

Programmet ges i samarbete med Uppsala universitet och antagningen hanteras via dem. 

INNEHÅLL

Programmet börjar med en genomgång av olika tillvägagångssätt för hållbar utveckling i naturvetenskap och samhällsvetenskap. Du kommer att att få med dig ett antal viktiga verktyg som är lämpliga för att analysera och hantera hållbar utveckling. Dina kunskaper används sen på tvärvetenskapliga fallstudier där du kommer att arbeta med studenter från andra områden. Den tredje terminen väljer du bland ett antal valbara kurser utifrån profilen från din kandidatexamen. Examensarbetet skrivs under den fjärde och sista terminen. 

Studieplan for Masterprogram i hållbar utveckling

 

Ansökan

Programmet ges i samarbete med Uppsala universitet och antagningen hanteras via dem.

KARRIÄR

En examen inom hållbar utveckling öppnar dörren för jobb som t.ex. beslutsfattare i privat eller offentlig sektor, lärare eller forskare. Möjliga arbetsgivare kan vara offentliga organ såsom miljöskyddsorgan, lokala och regionala myndigheter. Studierna kommer också att utgöra en utmärkt grund för att bedriva doktorandstudier och fortsätta med akademisk forskning.

Ansökan

Programmet ges i samarbete med Uppsala universitet och antagningen hanteras via dem.

Stadsbild av centrala Uppsala

Campus Uppsala

Uppsala är Sveriges fjärde största stad och navet för SLU:s utbildningsverksamhet.SLU:s campus som ligger precis utanför centrala Uppsala är rymlig, lummig och pittoreskt och är en passande miljö för Sveriges enda jordbruksuniversitet.


Kontaktinformation

Studie- och karriärvägledning

Fråga oss om: att läsa kurser eller program, vilken utbildning som passar dig, hur du bygger den för att nå dit du vill, din studiesituation samt få stöd i dina karriärval.

Har du frågor om studier på SLU? Kanske kan du hitta svaren på dem här. FAQ: Vanliga frågor och svar om studier på SLU.

Epost
studievagledning@slu.se

Telefon
018-67 28 00 

Telefontider
måndag 10-12
tisdag 10-12
torsdag 13-15

Sidansvarig: study@slu.se
Loading…