Hoppa till huvudinnehåll

Sustainable Development

Vill du få de kunskaper och färdigheter som krävs för att tackla de komplexa utmaningar som hållbar utveckling står inför? Då är det här programmet perfekt för dig!

PROGRAMINFORMATION

Programmet har internationell antagning och all undervisning sker på engelska.

Programmet har en tvärvetenskaplig profil med avancerade kurser i hållbar utveckling, såväl teoretiska som praktiska, om naturresursutnyttjande, samhälle och miljö samt energi-vatten-livsmedel.

Masterprogrammet i hållbar utveckling ges gemensamt av Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) och Uppsala universitet. Syftet är att erbjuda ett utbildningsprogram på avancerad nivå om de komplexa problem som mänskligheten och planeten står inför och de utmaningar en hållbar framtid innebär. Programmet har studenter från över 20 olika länder med varierande bakgrund inom samhällsvetenskap, naturvetenskap, samhällsbyggnadsteknik, nationalekonomi och juridik. Alla har de ett stort intresse för hållbarhetsfrågor.

Med en masterexamen i miljövetenskap har du omfattande kunskap om interaktionen mellan ekologiska, sociala och ekonomiska faktorer. Du kan se fram emot en karriär som konsult, chef eller beslutsfattare i privat eller offentlig sektor, eller som lärare. Du kan också välja att fortsätta dina studier mot en doktorsexamen och en forskarkarriär.

Ansökan

Programmet ges i samarbete med Uppsala universitet som sköter antagningen. 

INNEHÅLL

Programmet börjar med en genomgång av olika tillvägagångssätt för hållbar utveckling i naturvetenskap och samhällsvetenskap. Du kommer att att få med dig ett antal viktiga verktyg för att analysera och hantera hållbar utveckling. Dina kunskaper används sedan i tvärvetenskapliga fallstudier där du arbetar med studenter från andra områden. Den tredje terminen väljer du bland ett antal valbara kurser utifrån profilen på din kandidatexamen. Examensarbetet skriver du under den fjärde och sista terminen.

Studieplan for Masterprogram i hållbar utveckling.

KARRIÄR

En examen inom hållbar utveckling öppnar dörren för jobb som t.ex. beslutsfattare i privat eller offentlig sektor, lärare eller forskare. Möjliga arbetsgivare kan vara offentliga organ som miljöskyddsorgan eller lokala och regionala myndigheter. Studierna utgör också en utmärkt grund för fortsatta studier mot en doktorsexamen och en forskarkarriär.

Examen

Masterexamen med huvudområdet miljövetenskap.

Studentlivet

Att vara student handlar inte bara om hårda studier. På våra campus har vi ett aktivt studentliv med kårer, nationer och en mängd olika aktiviteter.

Discjockey i ett bås på ett disko

Hur ansöker jag?

Sveriges unika system för ansökningar gör det möjligt att ansöka om program och kurser vid olika universitet på samma ansökan.

Studenter som sitter utomhus i solen

Chat with our students

Take the opportunity to chat with our international Student ambassadors and read the blogs to gain an insight into their lives as students in Sweden and at SLU.

Chatta med våra studenter på Unibuddy
Stadsbild av centrala Uppsala

Campus Uppsala

Uppsala är Sveriges fjärde största stad och navet för SLU:s utbildningsverksamhet.SLU:s campus som ligger precis utanför centrala Uppsala är rymlig, lummig och pittoreskt och är en passande miljö för Sveriges enda jordbruksuniversitet.


Kontaktinformation

Studie- och karriärvägledning

Fråga oss om: att läsa kurser eller program, vilken utbildning som passar dig, hur du bygger den för att nå dit du vill, din studiesituation samt få stöd i dina karriärval.

Har du frågor om studier på SLU? Kanske kan du hitta svaren på dem här. FAQ: Vanliga frågor och svar om studier på SLU.

E-post
studievagledning@slu.se

Telefon
018-67 28 00 

Telefontider
måndag 10-12
tisdag 10-12
torsdag 13-15

Sidansvarig: study@slu.se
Loading…