SLU Future Food i Almedalen 2019

Senast ändrad: 24 maj 2019
Almedalen

Politiker är viktiga i arbetet för ett hållbart livsmedelssystem. Ett av SLU Future Foods uppdrag är att arbeta med science for policy, att verka för att de har vetenskapligt korrekta underlag när de ska fatta beslut. Detta är skälet till att vi är med under Almedalsveckan.

Under Almedalsveckan kommer SLU Future Food att erbjuda egna seminarier i aktuella frågor och delta i andras seminarier som handlar om frågor som är viktiga för ett framtida hållbart livsmedelssystem. På så sätt vill vi att forskning - riktiga fakta - ska utgöra grund för såväl debatt som beslut.

Matens makthavare i heta stolen - livesänt i podden Feeding your Mind

SLU Future Food kommer att livesända podden Feeding your Mind den 1-2 juli från däcket på SLUs nya forskningsfartyg Svea i Visby hamn.

Varje podd är 15 minuters samtal med en av matens makthavare. Därefter följer 45 minuters marint mingel för den som vill stanna och prata om ämnet. Ämnena handlar givetvis om vatten och om den framtida maten i vattnet.

Måndag 1 juli 11.30-11.45
Smart sjömat - Fishy Food for Thought

Måndag 1 juli 14.30-14.45
För mycket eller för litet vatten – hur ska svenskt lantbruk bli flexibelt nog?

Tisdag 2 juli 12.00-12.15
Om fiskar kunde skrika – välfärd och slakt av odlad fisk

Tisdag 2 juli 14.00-14.15
Vårt livsviktiga dricksvatten – hotat av kemikalier?

Läs mer om våra livepoddar i Almedalen 2019 här.

Fakta:

Almedalsveckan pågår 30 juni-7 juli 2019 i Visby på Gotland. Den är världens största demokratiska mötesplats för samhällsfrågor. Varje dag håller ett politiskt riksdagsparti tal i Almedalen. Utöver det ordnas flera tusen seminarier och samtal med beslutsfattare i "heta stolen". Alla evenemang i programmet under Almedalsveckan är kostnadsfria och öppna för vem som helst att delta i. 

Relaterade sidor:
Sidansvarig: gunilla.leffler@slu.se